Hjem |  Forum |  Kalender
Re: Penn Fathom 30 - birds nest
Fra : Ivar
Dato : 28-06-2018 15:11
Emne : Re: Penn Fathom 30 - birds nest

Hej Peter

Lidt synd du køber først og spørger os på hjemmesiden bagefter. I den omvendte rækkefølge ville vi have sagt, som Steen allerede har gjort, at det er for stort og ikke specielt velegnet til danske forhold.
Den unge mand på videoen taler om big distances, landing af sharks på 6-7 feet, stingray plus drum og andre. De fisk får du ikke fra vores kyster og med hensyn til kastedistancen tvivler jeg på han kommer over 80 meter. Jeg har ovennævnte udmærkede Steen mistænkt for at komme ud tæt på det dobbelte på en god dag med den rigtige vind og med en strømlinet agnopsætning.
Spolen på et Penn hjul størrelse 30 er tungt og kommer ikke let op i omdrejninger; som et godstog; når det endelig sker risikerer man det løber løbsk, hvis det ikke bremses ned og kontrolleres; det du oplever. En anden ting; på videoklippet siger manden han kaster stor agn; stor agn = stor vindmodstand; her skal der også bremses.
Større bremseklodser, line til max 1,5-2 millimeter fra spolekanten, heller 0,40 end 0,35 mm, monofil vel at mærke, giver bedre lineoplæg og er mere robust overfor slid fra stenrev og lignende.
Hvis alt svigter og du stadig får overløb, kan du prøve med en tykkere olie i lejerne, evt en gearolie 90. (bør ikke være nødvendigt)

Held og lykke med surfcastingen, der er gode oplevelser.
Ivar

Andre indlæg i tråden