Hjem |  Forum |  Kalender

Retur til hovedside

 

 

 

 

Distance-riggen er en udvidet flapper-rig. Det vil sige en flapper-rig med et større kastepotentiale. Ved at tilføje krogholdere nedsættes luftmodstanden under kastet, og det forøger kastelængden betragteligt. Den fisker lige så effektivt som flapper-riggen

Stykliste:

1 stor swivel størrelse 6 – 80 lb

5 kobber stop

1 lille swivel størrelse 10 – 40 lb

1 cascade swivel

1 impact shield

5 små perler

2 kroge

1 easy link

2 sequins

powergum

1 m "hukommelsesfri" line til hovedline min. 60 lb

1,2 m "hukommelsesfri" line til krogliner 20 lb

 

Byggevejledning

Tag hovedlinen, bind easy linket i den ene ende med en god knude (grinner), og klip knuden tæt. Tråd gummiringen til et impact shield, og derefter trådes selve impact shieldet. Sørg for at tråde den nedefra (se tegning). Derefter trådes følgende dele i denne rækkefølge: perle – kobberstop – kobberstop – perle – cascade swivel  (sørg for at vende den rigtigt – se foto nedesrt på siden) – perle – kobberstop – kobberstop – perle – lille swivel – perle – kobberstop. Afslut ved at binde en stor swivel  i den anden ende. Klip 40 cm af kroglinen. Bind en krog i den ene ende med en god knude (grinner) og træk en sequins på linen. Bind kroglinen i en af de små swivler. Lav en stopknude med power gum på kroglinen lige over sequinsen. Gentag dette for den anden krogline. Tryk impact shieldet ned i gummiringen, og placer impact shielden cirka 2 cm over easy linket.

2 cm over impact shieldet klemmes det nederste kobberstop fast med et blødt klem. Resten af justeringen foretages nemmest ved at hænge forfanget op på en krog og sætte et lod i easy linket. Når dette er gjort, sættes den nederste krog ind i impact shieldet. Herefter strammes kroglinen op. Så sættes den øverste krog ind i cascade swivlen og også denne krogline strammes op ved at flytte kopperstoppet lige under den lille swivel op ad hovedlinen. Når begge krogliner er spændt ud sammen med hovedlinen klemmes kopperstoppet lige under den lille swivel fast i denne position. Derefter kan den øverste kobberstop klemmes fast, og til sidst klemmes kobberstopperne omkring cascade swivlen fast, således at cascade swivlen kan arbejde ca. 5 cm. De skal med andre ord klemmes fast 2-3 cm over og under den position, som cascade swivlen har, når begge kroge sidder i krogholderne og er strammet op.

Tip:

Som erstatning eller i kombination med sequins kan forfanget peppes op med perler eller flydeperler. De bedste af slagsen hedder Lil’ Corky.

 

Retur til hovedside