Hjem |  Forum |  Kalender

Retur til hovedside

 

 

 

Up and Over rig: Denne rig henvender sig specielt til pelagiske fisk som bars, havørred, hornfisk og makrel. Med en lang krogline og en stor (attraktor) flydeperle, løftes agnen højt over bunden.

 

Stykliste:

1 stor swivel størrelse 6 – 80lb

1 stk Veals steel bait clips

3 kobber stop

1 lille crane swivel

1 impact shild med gummiring

2 cm 2mm silikoneslange

3 små perler

1 krog

1 easy link

1 stor flydeperle

10 cm powergum

1 m "hukommelsesfri" line til hovedline min. 60 lb

1,5 m "hukommelsesfri" line til krogliner 20 lb

 

Byggevejledning:

 

Tag hovedlinen og bind et easy link i den ene ende. Sørg for at bruge en god knude som grinner og stram den omhyggeligt. Træk derefter forfangsdelene på som var det perler på en snor i denne rækkefølge: gummiring til impact shield – impact shield (vend den rigtigt – se tegning) – perle – kobberstop – kobberstop – perle – lille swivel – perle – kobberstop – 2 cm silikoneslange. Afslut ved at binde en stor crane swivel i den anden ende af den orange line. Klip derefter 1,5 m af den tynde klare line, og bind en krog i den ene ende. Herefter trækker du en stor flydeperle på og binder den anden ende af linen fast til den lille crane swivel. Tag Veals steel baitclipsen og skub skaftet op mellem hovedline og silikoneslangen, så den er ca 3 mm over slangen, tag en tang og bøj stykket, så det ikke kan trækkes ud af slangen. (Her kan evt. bruges et stykke ståltråd, ca 1mm der bukkes i krogfacon) Hæng riggen op i den store swivel, med lod monteret. Impact shilden placeres ca. 2 cm over easy linket, og 2 cm over dette klemmes nederste kobberstop fast, med et blødt klem. Krogen sættes i impact shilden, og kroglinen lægges over bait clipsen, og den lille swivel trækkes nedad hovedlinen, indtil kroglinen er stram ( det kan være nødvendigt at justere baitclipsen). Herefter klemmes (blødt) kobberstoppene over og under den lille swivel Til sidst bindes en stopknude med power gum på kroglinen over flydeperlen.

 

Tip: Kan også laves som pennel eller whisbone. Kan desuden bruges som "slæberig", efter hvarer hvis flydeperlen udskiftes med alm. perler eller spinderblade

 

Retur til hovedside