Hjem |  Forum |  Kalender
Fisketur påskedag til Reersø

 

Det var et herligt vejr. Sol bag ganske tynde skyer og en jævn vind fra syd.

 

Per Stouby og mig mødtes på parkeringspladsen ved nordvesthjørnet kl 10 som aftalt. Vi ville prøve vestsiden denne gang. De 3 Københavnere så vi ikke. Vi ringede til formandens mobil, jo de var skam lige ved at køre fra København nu. De kom kl. 1230.

Der er nogle surfere, der har det svært med morgener. Og da de kom, var de kun 2. Formanden og Peter "The Swing King" Østrup Jensen. Resten sad vist fast i et kyllingeanker.

Nå, men vi fik fisket på traditionel long distance beach work så godt vi nu kan-vis med sandorm. Undtagen formanden. Han gider ikke bruge forfang, nej han leger med alt muligt tingel tangel. Det kaster vældigt godt, og det kludrer ikke, og får ikke bundbid. Men på ligeså traditionel vis heller ingen fisk.

Vi andre 3 traditionelle fjolser fangede 18 skrubber fra 26 - 47 cm. De fleste pænt over 30. De er tidligt på den år, og færdige med at gyde, så mavekødet på hunnerne er lidt tyndt, men resten af fisken smager glimrende. 

 

 

 

 

Det var dagen for langkast. Alle fisk huggede 100 m eller længere ude. Per Holbæk Stouby fik også en panserulk på ca. 10 cm. Et bæst med finner og pigge alle vegne, men utroligt flotte farver og tegninger. Da den var beundret behørigt, fik den sin frihed.

Vi prøvede også med diverse tricks at overliste en ørred. Både flydende up and over og bobleflåd, men der var vist meget få af dem ved kysten.

Der kom mange ørredfiskere forbi i løbet af dagen, og vi så og hørte kun om 1 regnbue ca. 45 cm.

Kl. 1845 sluttede vi med at køre forbi Slagelse og spise en kebab og drikke kaffe. Per var græsenkemand, derfor var han kørt kl 1630, for at lave mad til børnene. Det var lidt for tidligt, så han havde kun 2 fisk. De måtte nok supplere med røde pølser.

En herlig dag. Synd at ikke flere af vores medlemmer tager med på disse ture.

 

 

 

 

 

 

 

/Anders Post