Hjem |  Forum |  Kalender
 

                        Bars på 1,4 kg. og 52 cm.

 

 Mandag den 25. juli 2005 kørte jeg efter arbejde til Nørre Lyngby strand lidt nord for Løkken, for at slappe lidt af med nogle timers Bars-fiskeri.

Da det blæste meget havde jeg taget to kraftige surf-stænger med. Der var det sidste stykke tid kommet meldinger om godt Bars-fiskeri NV. for Skagen. Men jeg har tidligere taget en enkelt lille bars ved Nørre Lyngby, så jeg håbede de var der.

 Det blæste en frisk til kraftig vind fra vest, og det medførte der var meget skidt i vandet. Faktisk så meget at hver gang jeg trak ind var der ca. to kilo skidt på linen. Normalt ville jeg have kørt hjem for længst, men tænkte jeg ville bruge tre timer der, for der var ca. en times kørsel til Lyngså strand på østkysten. Og inden jeg fik rigget grejet til igen ville der være gået yderligere 15 minutter.

 Grejet var en Zziplex Primo Syncro stang med Ambassadeur 6500 CT Rocket hjul og Penn PTT Sidewinder stang med Penn 525 T. hjul. 0,37 mm. hovedline og 0.80 mm. chokline. Standard 2 krogs rig med størrelse 4 cirkelkroge og henholdsvis 140 og 190 gr. ankerbly. På trods af det store ankerbly, kunne loddet ikke ligge stille på bunden, pga. det meget skidt der kom på linen.

Jeg brugte almindelige børsteorm på Zziplexen og Gylp’s blå sandorm på Penn’en.

 Ca. 17.30 kunne jeg ane et lille hug på Penn’en, men det var ikke nemt at se om der var noget, da der var så meget skidt på linen. Jeg ventede ca. 5 sekunder inden jeg strammede linen op. Jeg kunne mærke der var vægt på, men det var nok skidtet på linen -.

Ca. 10 m. fra land kunne jeg mærke der var andet end skidt på linen og løsnede fightbremsen lidt. Nu kunne jeg se en pæn fisk i brændingen og den begyndte at tage et kort men meget sej udløb. Det var imponerende at den kunne det, med den megen skidt på linen. Det sidste udløb foregik på bare 10 cm. vand med ryggen og det øverste del af halefinnen over vand. Jeg gik baglæns op ad stranden for at kane fisken op på land.

 Endelig lå den der – Bars’en over de halvmeteren - 52 cm. og 1,4 kg. Dejlig tyk og med perfekte finner. Det var ny personlig rekord. Den havde jeg ventet længe på.

 

Venlig hilsen en glad  

Bue Poulsen.             

                 

                                        (Tryk på billede for stor størrelse)