Hjem |  Forum |  Kalender

                                               Point Cup 1. del 2005-06

 

Kronborgpynten d. 13-11-05

 

I det dejlige vejr stod Ivar og jeg i læ på nordsiden af Kronborgpynten. Ivar viste vejen med en 37 cm skrubbe. Jeg stod og rodede med ising på 23, 25 og 26 cm samt torsk på 37,5 cm. Havde jeg fanget den i Kattegat, som jo ligger nord for linjen mellem Nakkehovedfyr og Kullen, ville torsken være fuldt lovlig. Men i Øresund skal en torsk altså være over 38 cm. Jeg kastede derefter som en gal for at nå helt op i Kattegat. Og jeg tror det lykkedes, for jeg fik ingen torsk på, hvilket jo kendetegner torskebestanden – eller mangel på samme i Kattegat. Så gad vi ikke det mere og skiftede plads til Statshavnens nordlige mole. Her mødte vi en masse flinke og velfangende nordsjællandske fiskere, der alle har været til undervisning hos Rodney i Gilleleje. Hvad være er, fangede Ivar straks en torsk på 39 cm, mens jeg fortsatte med at skovle torsk på 36-37,5 cm i land. Jeg tror sgu’, det må være flygtninge fra Kattegat. Den sidste torsk var nu ikke en torsk, men en ål på 53 cm. Dette krapyl blev kommenteret med ”En yl! – ved fulde mune!” af en flink, lokal fisker, der faktisk havde fanget sig en vaskeægte tunge samme dag og sted.

 

Altså:

 

Ivar: Skrubbe 37 cm, Torsk 39 cm

Peter: Ising 25 og 26 cm, Ål 53 cm

 

Peter Østrup Jensen

________________________________________________________________________________

 

Glatved d.12-11-05

 

I Århus aftalte vi at tage til Glatved, om lørdagen, for at se hvad det kunne byde på. Bent fra Herning, og Bue fra Ålborg meldte også deres ankomst, så i løbet af dagen var vi i alt 8 mand fra klubben. (Bue, Hans Erik, Niels K., Bent, Peter W., Kasper, Roland og Arne)

Vinden var frisk fra syd, så Bue valgte nord stranden, da han var den første der ankom, derefter kom de resterende dryssende lidt over middag, da højvande først var ca. kl. 18.00, og Glatved fisker bedst for stigende vand. 6 mand blev oppe ved Bue, men Roland og  Arne rykkede tættere på molen, hvilket senere skulle vise sig og være en god ide.

Hele eftermiddagen kom der nogle meget kraftige byger, men lige før solnedgang, kom opklaringen, så dem der blev efter solnedgang, fik en rigtig dejlig aften.

Fiskeriet var lidt sløvt, selvom de første skrubbere blev landet lige efter start. Der blev fanget rigtig mange undermåls isinger, specielt hen mod solnedgang, og efter. Sidst på eftermiddagen fangede Arne en undermåls pighvar. Lige efter solnedgang var den gal igen, denne gang var der noget mere modstand end normalt, og stor var glæden, da det viste sig at være en pighvar på 31 cm. Senere fangede Arne endnu en undermåls pighvar.

Efter mørkets frembrud kom der også en del små hvillinger, men kun et par stykker over mål (23cm)

Alt i alt en god dag ved Glatved, med overraskende få skrubbere, og det blev dagen hvor Bent O’Matic, for første gang fiskede med multihjul.

 

Resultater:

 

Kasper: 0

Hans Erik: 1 Skrubbe og 1 Ising

Bent: 1 ålekvabbe

Niels K.: 0

Bue: 0

Peter W: 3 skrubber, 1 Ising

Roland: 3 skrubber, 1 Ising

Arne: 2 Skrubber, 1 Ising, 1 Pighvar, 2 Hvillinger

 

 

 

Århus havn d. 13-11-05

 

Ved 15 tiden mødtes Bent, Peter W, Roland, Kasper og Arne på havnen i Århus, for at kontrollere om rygtet om sild ved solnedgang var rigtigt. Det var det, men Roland var den eneste der rigtigt kunne finde dem, så han halede næste fuld hus hjem et par gange, hvorimod vi andre måtte nøjes med nogle enkelte stykker. Kasper havde børsteorm tilovers fra lørdagen, så han prøvede med bund mede, som straks gav en fin torsk på 41 cm, så den overholdt målet, selv for Nordsøen.

 

Resultat:

 

Bent: 0

Roland: 3 sild

Peter W: 1 Sild

Kasper: 2 Sild, 1 Torsk

Arne: 2 Sild

 

                                 

                                     Bue på Glatved                         Under mål

            

Hvad gemmer sig for enden?       Over mål                                 Rolands Silde spand

 

Arne Jørgensen