Hjem |  Forum |  Kalender

Retur til Agn

Blæksprutte (Loligo forbesi) er en overset agn. De kan købes frosne eller friske hos fiskehandleren. Kødet er hvidt og meget sejt. Lugter det af alt andet end frisk hav, er det for gammelt og bør kasseres. Frisk blæksprutte lugter næsten ikke. Har man købt en hel blæksprutte skal hovedet skæres af og indvoldene fjernes. Derefter skæres kroppen igennem på langs og den klare og hårde skal fjernes. Herefter kan man skære eller klippe kødet i lange tynde strimler.

Små tynde og lange strimler er godt til ising. Allerbedst er blæksprutter dog som afsluttende agn på både børsteorm og sandorm, men også på fiskeagn som makrel og sild. Fisket således opnås en glimrende agn til torsk og hvilling. Alternativt kan man bruge kroppen som et hylster, som fyldes op med makrel, musling eller sandorm. Blækspruttehylsteret lukkes med krogen som nål og linen som tråd som skulle man sy den sammen. Til sidst kroges blæksprutten i bunden, og med en skarp kniv skæres et par snit, så safterne fra indmaden kan trænge ud. Dette er god agn til store torsk. Det er også effektivt, hvis der findes mange krabber, som ellers hurtigt ville kunne have spist agnen. Men på grund af blækspruttens seje skind tager det nu en rum tid, og det kan være nok til at den store fisk når at finde den store agn før den er spist af krabber.

Blækspruttearme er derimod ikke gode som agn. Det er som om fisk kender dem og deres tentakler, og derfor lader dem være i fred. Men de smager jo glimrende i woken.

Retur til Agn