|
Miracle Bait, Bio Worms, Gulp og Strips er en slags ”kunstige” naturagn. Det vil sige, de er egentlig naturagn, da de indeholder helt naturlige ingredienser. Men de er tilsat stabilisatorer, konservering, smagsfremmere og farvestoffer. De er langtidsholdbare og nemme at anvende. Miracle bait er udviklet af sandormskiosken i Hvide Sande. Der er 5 forskellige produkter. En med børsteorm, en med sild, en med tobis, en med sandorm og en med rejer. De har alle en gummiagtig konsistens, og sidder udemærket på krogen. De er på overfladen tilsat glimmer.
Kan de konkurrere med frisk agn? Nej! Men de gode at have i baghånden på en dag, hvor det er vanskeligt af få helt frisk agn. Kan de konkurrere med frossen agn? Ja! De er også et udemærket supplement til den øvrige agn. Man ved aldrig, hvad fisken foretrækker den pågældende dag, og så er det godt at være garderet. Miracle bait er også glimrende som afsluttende agn, når du vil fiske med en cocktail. Prøv for eksempel Miracle bait med rejesmag som afslutning på en krog agnet med sandorm til fladfisk, eller Miracle bait med sandormesmag som afslutning på frisk sildeagn. Der er en enkelt undtagelse til reglen om friskhed, og det Put and Take vande. Her har produkterne demonstreret utrolig gode fangstegenskaber. Måske minder Miracle bait om de foderpiller, fiskene er vokset op med.
Det sidste nye inden for kunstagn er Gulp, som er agn efterligninger fremstillet af blød porøs plastik, der kan opsuge smagsstoffer. Gulp fås som børsteorm, sandorm, krabbe og tobis. De leveres i en plastik lynlåspose, hvor de ligger i overskydende smagsstoffer. Brugte agn må ikke kommes tilbage i posen. Hav en ekstra plastikpose til opbevaring af poser du har taget hul på, for bare en smule af smagstoffet ud i fisketasken, giver hurtigt en stram lugt.
Et andet nyt produkt er Fish'n Strips, små aflange sammenpressede stykker "stof" vædet med smagsstof. De fås i forskellige farver og forskellig smag. De går langsom i opløsning, bliver som en klat gele, efter en halv til hel time i vandet, hvorefter de skal skiftes.
For de to sidst nævnte agn, er der udført mange test fiskerier, som klart viser at de kan fange fisk, men ikke på samme niveau som frisk agn. Yderligere viser testene at hvis man fisker med forfang med både frisk og kunstagn, så har kunstagn en meget lav fangst rate, hvorimod fangstraten stiger når der udelukkende fiskes med kunstagn. |