Hjem |  Forum |  Kalender

Surfcasting maraton ved Hanstholms sydkyst.

 

Torsdag den 29. marts 2007 var der 3 surfcastere fra Dansk Surfcastingklub, der fiskede fra klokken 10 om formiddagen til klokken halv et om natten. I starten var der dog kun to, ireren Robert Howard fra Nrre Vorupr og undertegnede, Bue Poulsen fra Aalborg. Jeg startede med at forfodre med klumper af frossen makrel, der blev kastet ud i vandet. Fralandsvinden srgede hurtigt for, at oliesporet blev ledt langt ud.

Vi fiskede med to stnger hver, hvor vi brugte sandorm, brsteorm og tobis som agn. Jeg fiskede med brsteorm og sandorm p den ene stang, hvor jeg havde et to krogs standart rig. P den anden stang brugte jeg tobis p et pully rig.

Inden lnge var der da ogs bud efter agnen. Det var en fin leps (krydsning mellem en skrubbe og rdsptte) p 27 cm. Lidt efter havde Robert ogs bud efter hans agn, det var en flot leps p 40 cm.

 

Arne Jrgensen fra rhus ringede ved middagstid, for at hre hvordan det gik. Da han hrte, at der var fisk p land, fik han travlt med at proviantere det sidste og komme ned til kysten. Arne var blevet lokket fra rhus, af undertegnedes beretning fra samme plads en sm 14 dage tidligere. Da havde Robert og jeg fanget sej, leps og torsk, desvrre alle sammen under mindstemlet. Her fiskede vi kun om dagen og i frisk til hrd vind med 3 meter blger. Vi havde en ide om at de strre fisk ville komme ind om aftenen, selvom der kun var sm dnninger denne dag.

 

Det varede lnge inden Arne fik den frste fisk p land. Han mente, at sidst ankomne havde fet den ringeste plads, s for at kompensere for det, mente han at han var berettiget til at fiske med 3 stnger. Alligevel gik der et par timer fr han fik sin frste fisk, der ogs var en leps.

       

            Robert                                Taske krabbe

For at bruge tiden til noget fornuftigt, kastetrnede Robert. Han brugte et normalt sidesving. Men da han bde s, at den modne mand Arne - og den noget yngre undertegnede, kastede lngere med pendul kast, var der ingen vej udenom.

Robert ville lre noget af danskerne det gik fremragende. Han kommer til at kaste langt tnkte jeg.

 

Jeg begyndte at forfodre kraftigere, for jeg havde jo lokket Arne ud p en lang kretur, for at fange sej og torsk. Lige meget hjalp det vi fik stadig kun leps.

Heldigvis havde jeg aftalt med Rico Enevoldsen fra Vestervig, at han skulle komme forbi, for at blive introduceret til surfcasting. S kunne Arne mske f tankerne lidt vk fra torskefamilien. S ved 18 tiden kom Rico forbi, og vi fik snakket, fortalt og vist hvad surfcasting gik ud p. Da vi skulle til at vise Rico det forfang jeg havde p min ene stang, var der en leps p jeg forsikrede Rico, at det ikke var en, vi havde haft med i kletasken og havde sat p. Den kbte han. Da jeg ville vise det andet rig p den anden stang, var der ogs en leps p. Du forstr da at slge varen var Ricos kommentar.

Efter en rundtur i surfcasterens verden krte en meget surfcasting interesseret Rico hjem igen. Han ville hjem p nettet og kbe en surfcasting stang.

 

Nu kunne jeg igen mrke presset p mine skuldre hvor blev torskene og sejene af?

Endelig ved ni tiden om aftenen, fik Arne sin torsk p den rigtige side af mindstemlet, 44 cm. er nok til stegepanden. Hverken Robert eller jeg fik torsk eller sej. Jeg havde et godt hug, men fisken blev ikke siddende Arne mente at det var en monster krabbe, men hvem ved?

 

Turen gav 4 leps og en torsk til Arne. Robert fik 2 leps, mens jeg fik 7 leps, med de to strste p 39 cm.

Efter kreturen hjem og rensningen af fisk, kunne jeg g i seng klokken halv fire. Jo det var et rigtigt maraton.

 

Af Bue Poulsen

 

      

         Kastetrning             "Surfcasting"       Den er god nok