Hjem |  Forum |  Kalender
 
Hvert år glæder jeg mig til denne fiskekonkurrence, som er en lidt anderledes oplevelse. Det er fascinerende, at man kan fange fisk fra Vestkysten i hård vestenvind med kraftig brænding og understrøm som følge. Konkurrencen er arrangeret af Kott-fritid (Hvide sande) og bliver afholdt ved kysten nord for Søndervig.
 
Jeg hentede René ved 8-9 tiden lørdag morgen, også kørte vi afsted mod Hvide sande. Tagboksen var på spændt på bilen så de fleste stænger, og stangstativer kunne stuves af vejen. Efter et par timers kørsel ankommer vi til Hvide sande, og får betalt deltagergebyr og sandorm i Kott fritid. Vi er som regel ca 60-80 deltagere i alt og igen i år er der et lille overtal af Tyske deltagere. Efter plads lodtrækningen sætter vi kurs mod Houvig strand ca 3km Nord for Hvide sande.
Grejet placeres på sækkevognene, og den lange vandring kan begynde til plads nr.17, hvor jeg skal stå. René har fået plads 4 i den modsatte ende.
Vejret er fint med svag-jævn vind fra sydlig retning. Der er en lille brænding, som tiltager i løbet af dagen. Da jeg ankommer til stranden er det næsten højvande, og vandet stiger kun en lille smule mens det er lyst.
Fiskeriet starter kl. 15.00 og på klokkeslettet sendes forfanget monteret med saftige sandorm og 150g ankerbly afsted mod 3. revle. Få minutter efter er der allerede noget der nøkker i stangspidsen. En pæn fladfisk bliver kanet op på strandkanten. Således fortsætter det de næste 3 timer indtil mørket kommer og vandet trækker sig tilbage. Det blev til 11 skrubber med kun en under målet. De resterende skrubber målte fra 26-40cm, hvoraf 4-5 stykker var i nærheden af de 40cm. I de mørke timer frem til kl.21.00, hvor konkurrencen slutter, mærker jeg intet til trods for, at jeg bruger fluocerende perler og fisker meget koncentreret.  
Jeg hører fra de forbipasserende kontrollører, at jeg ligger lunt i svinget med hensyn til placeringen. Det er første gang at jeg har oplevet så godt et fiskeri til denne konkurrence, men med så mange andre konkurrencer tror jeg, at det har meget med placeringen at gøre. Dem der stod ved siden af mig fangede ikke nær så meget.
Da jeg møder René på parkeringspladsen fortæller han mig at en af Hvide sande drengene har 13 fisk og han selv har 5.
Vi kører tilbage mod Fiskeriets hus, hvor der er spisning kl.22.00 og herefter præmieuddeling. Igen i år er det klar suppe til forret og frikadeller med kartofler, brun sovs og gullerodssalat på menuen.
Præmieuddelingen blev et par timer forsinket p.g.a. en tysker der var kørt ned på stranden i hans dertil ikke egnede 4-hjulstrækker.
Det blev for mit vedkommende til en 5.plads og jeg vandt et godt fastspolehjul.
Efter præmieuddeling får vi sagt på gensyn til næste år og lidt trætte fortsætter vi turen hjem mod Århus dog lidt senere end forventet.

Per Højsgaard

                

                

Tryk her for at gå til Resultat liste