Hjem |  Forum |  Kalender

 

Specimen Cup 23-25/5-08

I år skulle Specimen cup afvikles på Sjælland, med udgangspunkt fra Storebælts Camping og Feriecenter ved Korsør. Fredag aften dukkede de fleste op og blev indkvarteret i hytterne. Det var rigtig fine hytter med bad/toilet. Vi sov op til 5 pers. I hytterne. Om aftenen var der bestyrelsesmøde samt alm. hygge med spejderhistorier, pilsner og whiskey.

                           

Lørdag morgen kunne der soves længe, da der var morgenmad i hytterne kl. 9.00. Den friske agn kom med ormeekspressen ved 11.tiden og de sidste deltagere dukkede også op, så vi kunne stille med i alt 7 2-mandshold. Efterfølgende blev der smurt madpakke, og bilerne blev pakket med klar til afgang ca kl.11.30 mod fiskepladserne. Den første dag skulle vi fiske syd for Storebæltsbroen ved Klarskovgård. Vi startede fiskeriet kl.13.30 i høj solskin med let spredte skyer. Vinden blæste fra østlig retning først ret svag vind senere tiltagende til frisk. Vi fik en god sidevind når vi kastede ud. Bunden så spændende ud med mørk bund med enkelte sandpletter. Der var stenhøfder, der gik ca 10-15m ud i vandet, for hver 50m. Forfanget sad fast i tang m.m. med det samme man havde kastet ud, med mindre man kunne nå ud til en sandplet. Det viste sig dog at der var meget langt imellem Fladfiskene. Hornfisk var der derimod masser af. Anders og Thor fangede som de eneste 3 x horn og 3 x skrubbe. Stærkt efterfulgt af Rene og Per med 3 x horn og 2 x skrubbe. Der blev kun indmålt 2 forskellige arter den dag. Det skulle ellers være en god torskeplads i den gyldne time, men da vi sluttede fiskeriet kl.19.30 var der ikke kommet torsk endnu. Da vi kom hjem kunne man tydeligt se, at solen havde været hård ved de fleste, enkelte lignede en kogt hummer i hovedet.

  

Der var aftensmad på campingpladsens restaurant kl.20.30 med stor buffet så folk kunne få stillet selv den allerværste sult.
Dagen efter blev det bestemt at vi skulle prøve at fiske nord for Storebæltsbroen. Vi parkerede lige ved broen og skulle gå ca 1km ad en fin grusvej. Sækkevogne med køletasker og grej kunne fint køre på denne strækning, men man fik dog hurtigt varmen af at slæbe.
Fiskeriet startede i dag kl. 9.00 og vi havde bestemt, at der kun var tid til at fiske til kl.14.00, da hytterne også skulle tømmes og rengøres til kl.16.00. Vi spadserede langs med skrænten til vandet. Herfra kunne man tydeligt se at der var et tang/stenbælte de første 20m. Herefter var der sandbund med enkelte mørke pletter. Det var en bund der mere indbyd til fiskeri efter fladfisk end til andre arter. Da vinden stadig var i det østlige hjørne kunne vi fint stå i læ bag ved skrænterne. Det viste sig at der skulle lange kast til for at få de store fladfisk. Hornfiskene var her meget svære at nå ud til med en alm. Spinnestang m. bobleflåd og sild. Der blev fanget enkelte store skrubber et stykke over de 40cm. De fleste hornfisk blev taget på up and over m.flydeperle og sild et godt stykke over 100m ude. Isinger blev der også fanget, men desværre ikke over målet. Jim stod for fangst af en regnbueørred. Ellers blev der ikke fanget noget ud over de obligatoriske hornfisk og skrubber.
Igen var det Anders og Thor der var længst fremme i skoene med 2 x horn og 3 x skrubbe.
Efterfulgt af Rene og Per med 1 x horn og 3 x skrubbe.
Efter den lange vandring tilbage mod parkeringspladsen kørte vi de få hundrede meter tilbage mod campingpladsen. Efter rengøring af hytterne og pakning af bilerne kunne Formanden berette om fangsten og resultatet af dette års Specimen cup.
For 3.gang kunne Anders og Thor hjemtage 1.pladsen og vandrepokalen. De valgte hver et Ambassedeur Mag Elite 6500CT. 2. Pladsen gik til Rene og Per og de vagte hver et Shimano Nexave 2500 fastspolehjul. 3.pladsen gik til Jim og Ivar og de fik en røgovn/fireline.
Se resultatliste for yderligere info.
Alt i alt en rigtig hyggelig tur med rigtig godt vejr. Måske derfor at det fangstmæssigt ikke levede helt op til standarden/forventningerne.
 

Per Højsgaard

Placering

Navn

Point

1

Anders post

Erik Thorsbjerg

750

2

Per Højsgaard

Rene Mortensen

699

3

Jim Pedersen

Ivar Andreasen

614,5

4

Roland Hansen

Arne Jørgensen

541 

5

 Team Midt- og VestJylland

Bent Mourtzen

Henning Christensen

504

6

 Peter W Nielsen

Hans Erik Sørensen

000 

 

  Han står der nok endnu!!!