Hjem |  Forum |  Kalender

 

                   BIG DANNY  --  28/29 juni 2008

   

 I anledningen af den Belgiske surfcasting klubs 20 års jubilæum, havde de lavet et unikt international kaste stævne, som var opkaldt efter den belgiske verdens rekord holder, Danny Moeskops.

 Lørdag startede vi med at kaste klokken 8 om morgenen. Vi, Tage og Bue, var på hold med en australier ved navn Jeremy Schrader og senere fandt vi ud af, at vi også var på hold med waliseren Clifford Wilkins.
 Vi havde fået en pavillon stillet til rådighed, som vi skulle dele med australieren og 3 amerikanere.
Det amerikanske hold bestod af Tommy Farmer, Jerry Valentine og Big Lou McEachern. Nogle kender nok Tommy fra YoyTube. Han fortalte, at da japanerne så ham på hotellet, råbte de YoyTube, YoyTube. Jeg har selv set ham der og troede ikke at han kunne kaste så langt, men jeg tog fejl – Tommy kastede 251 meter med off the ground, hvor han tog tilløb. Tilløb til off the ground, kan man nu også det – ja han stod med ryggen mod kasteretningen og lagde droppet i en vinkel på ca. 100° i forhold til stangen. Strammede linen op mellem lod og stangen og lagde stangspidsen på jorden. Herefter trådte han to lange skridt væk fra banen, mens stangspidsen blev liggende på jorden. Så var han klar til at tage tilløb. Venstre, højre, venstre og rotation mod uret. Stangen spændtes og kastet blev afsluttet. Det var et imponerende syn. Selv Mr. Zziplex alias Terry Carrol var imponeret – så imponeret at han ville bygge en turneringsstang til Tommy.

Angående Zziplex, så fortalte Terry Carrol, at han kun havde lavet en turnerings stang. Det var den originale XTR (Xperimental Tournament Rod), det er den som er ulige delt. Han sagde, at resten af hans stænger var fiskestænger, som kunne kaste langt. At de så ikke er dårlige til turneringskast, skal vi da bare glæde os over.

 

  

          Australsk Dansk hold                                US team

 Jeg studsede over navnet Big Lou McEachern – hvor havde jeg set det før? Det var faktisk i ABU’s katalog, Nap & Nyt fra 1990. Her var han med i en artikel om casting. Det var de amerikanske mesterskaber i 1989, som han for øvrigt vandt. Det var lidt sjovt, for det var første gang, at jeg havde læst om surfcasting – og nu skulle jeg konkurrere imod ham. Selvom Jerry og Big Lou nærmede sig de tres år, gav de både Tage og jeg baghjul. Hvis det ikke kan glæde andre i Dansk Surfcasting Klub, så bør det glæde de ældre i klubben. Det glæder i hvert fald mig, for det fortæller at hverken Tage eller jeg, har lært det sidste omkring kasteteknik.
 Nu vi er ved de ældre individer, så er der ”Mr. Miyagi” som englænderne kaldte japanernes grand old man. Han kastede over 220 meter og er 66 år gammel – er der ikke nogen over de 60 år i Dansk Surfcasting Klub som skal tage sig lidt sammen og komme ud og lære at kaste? Jeg tror, at vi skal hyre ”Mr. Miyagi” til det næste kastekursus, vi skal afholde i Danmark.
 Nu skal ret være ret, jeg kan ikke kaste i forhold til de gutter vi mødte til Big Danny Open. Jeg endte ude på 209 meter med 150 gr. og 203 meter med 125 gr. Det blev til en sammenlagt 66. plads ud af 91 deltagere. Godt nok var de andre gode, men vi danskere har vist endnu ikke fundet den røde tråd indenfor kasteteknik. F.eks. var en englænder, som hed Steve Boyt ca. en fod fra at kaste 300 yards 14 dage før konkurrencen, det svarer til 274 meter. Under Big Danny Open kastede han over 240 meter. Hvis jeg så ham på gaden, så ville jeg komme til at tænke på en slap værtshus gæst. Men han kunne kaste – han havde forstået at bøje en fiskestang. Ja det kunne de 90 andre da også finde ud af, men han var bare bedre end de fleste, set i forhold til styrke og kropsbygning.
Nu er vi ikke alle lige så store som Danny, som vejer 150 kg. Hans teknik passer til hans kropsbygning. Det er da også imponerende at se ham kaste 266 meter. Men jeg havde nok forventet at se ham kaste mindst 10 meter længere. Hans rekord er 286 meter ind til videre. Mon ikke han bliver den første til at passere de 300 meter. Jeg undrede mig selvfølgelig over, at han ikke kastede længere, og hvorfor jeg ikke selv kastede længere, for jeg gav mig 100 %. Jeg spurgte en af englænderne. Han sagde, at det var fordi at luften var for tyk pga. højtryk – jeg valgte pga. det svar, at spørge en anden mere normal tænkende person, men svaret var den samme, luften var tyk pga. højtryk. Jeg så nok ikke så lidt skeptisk ud, for personen jeg havde spurgt sagde, den er god nok og så intenst på mig. Så havde jeg lært det – ingen rekorder når der er højtryk.

    

   Danny-Jeramy             ”Mr. Miyagi”              Myuki Masaoka             Tage

For at hælde salt i såret på de stærke unge gutter i klubben, så vil jeg nævne Myuki Masaoka, som er en spinkel japansk kvinde, hendes rekord er 180 meter med fastspolehjul. Er der en teknik i skal lære, eller træner i for lidt?  Til konkurrencen kastede hun 156 meter.
Angående tyskerne, så har de fået en ny kronprins ved navn Christoph Kuntze, han kastede over 230 meter. Så hvis vi i fremtiden vil slå tyskerne, skal der arbejdes intensivt på vores kasteteknik.
 Når alt kommer til alt, så står det klart for mig, at vi bliver nød til at deltage i de internationale konkurrencer for at udvikle vores viden om kasteteknik og for at udvikle os som kastenation.
 Big Danny Open var et fantastisk arrangement, som jeg ikke ville have været for uden. Da Tage og jeg kørte hjemad søndag aften, var mit hoved så fuld af indtryk, at jeg ikke kunne overskue al den information, som jeg havde fået ind på harddisken. Men allerede tirsdag aften til kastetræning var der mindre line tilbage på hjulet. Min teknik havde jeg ændret lidt – det gav meter. Står vi ikke tit og kaster på akkurat samme måde som sidst, og forventer vi kaster 10 meter længere? Vi kommer ikke til at kaste længere ved at lave de samme bevægelser tirsdag efter tirsdag. Hvor motiverende er kastetræning egentlig, når vi ikke kan se en forbedring. En eller to meter, er ikke den store motivation i for mig. Giv mig tyve – så er jeg den som kommer ud at træne og analyserer min teknik igen og igen, for at jage yderligere tyve meter. Når det så endelig lykkedes for os, så lyder der et YES inde i vores hoved og et stort smil breder sig over vores ansigt. Hvis vi skal være ærlige over for os selv, så ligner vi et lille barn, som har lært noget nyt.
      
 
Søg på YoyTube efter Big Danny Open, her er der ca. 30 filmklip.
 
Bue