Hjem |  Forum |  Kalender

Årets Specimen Cup var henlagt til Helgenæs på Djursland.

 

Fredag den 1/5 mødtes de fleste af deltagerne på Sølystgård Camping, hvor der var bestilt hytter til os. 3 stk. til de 10 deltagere der skulle overnatte. Arne og Peter WD ville først støde til os lørdag formiddag for at deltage i fiskeriet.

Deltagerne var: Peter W, Arne, Rene, Per, Bent A, Tage, Niels, Jan, Henning, Bent Mou, Posten og Thor.

Fredag aften blev også udnyttet til et bestyrelsesmøde.

 

Små nydeligt malede tømmerhytter spredt ud over en velklippet  græsplæne.                 

Der blev grillet, spist aftensmad og hygget på terrassen. 

  

Niels Tømrer, Jan Smutter og Thor                    Per, Rene, Thor og Tømreren

Godbidderne blev selvfølgelig skyllet ned med læskedrikke efter eget valg og varierende smag. Og da vi først skulle mødes kl. 10 lørdag formiddag, gjorde det ikke noget, at aftenhyggen trak ud, til det var blevet godt mørkt.

 

Fuldkommen som efter bogen, og beskrevet i programmet, mødte alle op til udlevering af bestilt agn bestående af en coctail af tobis, sandorm og børsteorm, som Henning havde medbragt fra Hvide Sande. Vi fik trukket pladsnumre, og så adstiafsted til fiskepladsen som var helt sydpå omkring Sletterhage Fyr. Per havde udprintet luftfotos med pladserne indtegnet. Flot og ingen var i tvivl om pladserne. Plads 1 og 2 var rundt om fyret og sydvendt. De øvrige pladser lå nordover fra fyret. Vi blev nødt til at brede os lidt mere end forudset, da der var en del andre fiskere på stranden.

Dybest vand var der ved plads 1, 2 og 3 mens der blev grundere længere nordover. Fiskeriet startede 1130 og der var sat 6 timer af inden pladsskifte. 

Det var et meget smukt område, som fremgår af de næste billeder, og vejret mødte os fra sin smukkeste side.

 

 

Per har været en tur oppe i fyret og gengivet den fine udsigt.

 

Vi startede ca. midt imellem højvande og lavvande, og der var en pæn sydgående strøm. Især mærkedes den på plads 1 til 3.

Fisk var her også. Først på eftermiddagen kom der en del hornfisk på land. Der var også skrubber. Og en del små isinger hvoraf kun enkelte holdt målet. Især på plads 1 til 3 var det hårdt arbejde med at få forfanget ud igen, når strømmen havde flyttet det. Det kunne løses med ankerbly, men på den anden side kan det jo være en fordel, at få affisket et større område.

En glad fanger Peter W. Nielsen.

 

Pladsskifte kl 1730

 

Efter pladsskiftet gik vi igang igen kl 1800, og efterhånden som mørket faldt på, blev vi overfaldet af små skrubber og især isinger. Der var langt imellem dem, der holdt målet. Og i 2. halvleg kom der kun en enkelt hornfisk, og vi fik en torsk og en ulk som ikke holdt mål.

På de 3 første pladser var fiskene ikke så langt ude, mens der på de øvrige pladser, og 6 især skulle kastes noget længere, for at nå fiskene. Det var måske et problem for gutterne fra Køge. De førte efter 1. halvleg på plads 3, men faldt bagud i anden halvleg på plads 6, hvor de var de eneste med et halvlegsresultat på 0. Måske der også gik en del tid med at kuglegrille en hel svinefilet.

Vejret indbød til kulinariske udskejelser i de medbragte køkkener, og udover svinefilet blev der også stegt kyllinger og pølser. Hvem holder ikke af et godt måltid på en lang fiskedag.

 

 

 Så er forretten fortæret, og det er tid til hovedret på de forskellige pladser.

 

 

Der er mange måder til at gøre det hyggeligt på en fiskeplads.

 

Klokken 24 var det slut med fiskeriet, og alt var målt og ført på scoresedlerne. Peter og Arne forlod os efter fiskeriet, og kørte hjem, de skulle begge op til noget andet søndag morgen.

Vel tilbage på campingpladsen blev sedlerne afleveret hos Per til resultatopgørelse. Dette blev først gjort søndag formiddag. Folk var simpelthen så trætte efter den lange fiskedag, at halvdelen gik durk omkuld i køjerne, uden at foretage sig andet, end at forrette presserende nødtørfter først. For de seje blev det dog til lidt socialt samvær i en af hytterne, hvor der var lejlighed til at prøvesmage en af Tage medbragt kvalitetswhisky.

Søndag formiddag kl. 10 efter indtagelse af morgenmad var det tid til at åbenbare resultatet af konkurrencen og præmieoverrækkelse. I resultaterne indgår i alt 28 skrubber, 13 hornfisk og 6 isinger. Herudover blev der fanget ca. ligeså mange skrubber over mål.

 
Hold

Point 1

Point 2

Sum

Plac.

Post / Thor 430 246 676 1
Bent A / Tage 358 255 613 2
Per / Rene 310 278 588 3
Jan / Niels 551 0 551 4
Arne / Peter W 442 93 535 5
Bent M / Henning 306 181 487 6
   

 

Bent M, Niels, Tage, Henning, Bent A og Jan med ryggen til.

 

  

 Bent A, Tage og Per                                                                            Per og Rene

 

Vi siger tak til Per for en velarrangeret Specimen Cup. Han havde gjort et flot stykke arbejde. Og vi håber at se rigtig mange til cuppen næste år. Og de første indtryk efter at have ændret på afviklingen, så vi fisker i et stræk, og kan komme tidligere hjem søndag, er gode. 12 timer er længe, men er vi ikke sufere med den mageligste fiskeform der findes? Og foregår det ikke på årets bedste tid?