Hjem |  Forum |  Kalender

 

Så kom dagen den 28. maj, hvor det var tid til Specimen Cup.

 

Vejrudsigten for fredag aften og fiskedagen lørdag, var rigtig lovende, så den lille skare der mødte op, havde noget at glæde sig til fra den front, og alle var spændt på, hvad denne østsjællandske plet havde at byde.

 

7 deltagere havde tilmeldt sig, så vi blev til 4 hold. 3 gamle sammentømrede teams: Køge bestående af tømrer Niels og Jan Formand. Team Jivar, Jim og Ivar forstås og Team Poth af Posten og Thor. Team Tage blev til et enmandshold, men Tage er en gigant, og var klar til at samle handsken op, og gøre 2 mands arbejde selv.

 

Alle mødte på Stevns Camping fredag aften. Det eneste, vi rigtigt kunne mukke over, var campingmutters rigide holdning til hvilke og hvor mange biler, der måtte holde ved hytterne på denne absolut ikke overfyldte campingplads. Og det gjorde vi dælme så. Vores to hytter var fine til hhv. 3 og 4 mand i hver. Her kan vi roligt bruge denne maskuline betegnelse, da der jo stadig ikke har indfundet sig kvindelige kombat tanter i vores kreds. Om det er godt eller ej, vil jeg undlade at filosofere over.

     

 

I al fald blev fredag en hyggelig gensynsaften og formand Jan uddelte storladent smagsprøver på sit eget bryg. Han har fat i det knægten ja …... det smagte skønt i kræsne ølganer. Hvis man får nok, kommer man nok hverken over eller under gærdet.

 

 

 

 

En smuk aften at sidde ude i var det. Foto hobbyisterne drøftede entusiastisk, hvordan det ville tage sig bedst ud på billede, og forfatteren har valgt ovenstående.

 

Aftenen blev også brugt til at klargøre det sidste grej og smøre madpakker.

 

 

 

Da sengetiden fredag blev passet ordentligt, var det jo også muligt for nogen, at stå tidligt op. Disse små flittige flyvende campister havde slået deres telte op i så godt som hvert eneste lille adgangssprække under tagpladerne, og mellem 6 og 7 pippede de glade og lystige godmorgen til os.

  

 

Ved 8 tiden samledes vi til fælles skafning af det til lejligheden hos bageren af arrangørerne afhentede morgenbrød, og vi trak lod om pladser. Al denne kommen tidlig op aktivitet fik os hurtigt klar, og ved halv 10 – 10 tiden drog vi i samlet flok af til fiskeri.

 

Ud og ind, højre og venstre ad små veje til vi til sidst befandt os på sydsiden af Stevns Bøgeskov. Vi havde jo ikke brug for så meget plads til 4 hold. Vi kiggede lidt op og ned ad stranden. Smal og med masser af forhindringer i form af væltede træer og sten. Nogen i selskabet lod sig diktere af mageligheden, og resultatet af dette magelige forslag blev, at formanden traskede ned på den lille havn, og snakkede med fogeden her. Ja vi var velkomne til at fiske fra molen, og vi fik oven i købet lov til at køre helt ned til havnen med bilerne. Det tiltalte os så meget, at vi hermed afprøvede noget nyt: Specimen Cup som molefiskeri. Og så havde en betænksom sjæl også trillet en lille vogn ind på havnearealet, hvorfra solgtes frisklavede fiskefrikadeller.

  

 

 

Smukt, pittoresk og et skønt vejr.

 

Så venter vi bare på at klokken bliver 1130. Alle har rigget til.

 

Der gik ikke lang tid før der blev ståhej midt på molelangsiden. Tages hornfisketaktik giver pote i 2. kast. Sildestykket blev for fristende for en eller anden tung Frederik, der ikke bare lod sig køre ind som en undermålsising. Jow jow en turistfisk har han fået på krogen, og nu bliver der fightet, uddelt gode råd og kravlet ud på den brede stensætning for at hjælpe med håndlanding af det stakkels kræ. Det klarer formanden fint, mens Jim filmer på livet løs. Dette videoklip er allerede fremvist via link til youtube på forum.

  

 

 

Men på land kommer denne smukke fisk. 63 cm. 2,8 kg. Da det jo havde skabt noget ståhej, og hæmmet de øvrige fiskeres koncentration lidt, traf formanden en rask beslutning. Han bor jo ikke langt herfra, så fruen blev ringet op og spurgt, om hun ville komme med en kejs, så vi var klar til den næste. Sød kvinde (eller forelsket :-) ….. hun kom med en. Stort cadeau.

 

Herefter fiskedes entusiastisk, og der kom en del hornfisk på land. Her havde alle snart fuldt hus. Det kneb dog med at andet end hornfisk kom på land. Ikke flere turistfisk eller andet fra havet spændende.

 

Se nu er Ivar og Jim jo et par drevne rotter, der ikke bare sådan slår op i banen. Så her var medbragt majs og let medegrej. Det er jo specimen cup. Og er det måske ikke bekendt, at på de syd- og sydøstsjællandske kyster også træffes aborre, gedde og rimte. Så Jim vendte rundt og begyndte med sine majs i havnebassinet. Snart havde han den første fisk på land, og spurgte Posten, som var nærmest, hvad det dog var for en karl. Vi kiggede lidt på tingen og nåede frem til, at det var en rimte. Den havde en del store pletter på bagkrop og stært. Det havde ingen af os set før. I løbet af kort tid havde han fuldt hus 3 stk. rimter. Respekt. Godt tænkt.

 

Dette blev straks forsøgt eftergjort af andre hold. Men med vores store bobleflod var der ikke noget at gøre. Heller ikke engang med majs vi fandt tabt af Jim.

 

I løbet af eftermiddagen fik vi besøg af denne frejdige udflugtsklub. Og som andre sejlere udviste de en eklatant mangel på pli, og plaskede klodset på kryds og tværs imellem vores liner. En høflig forespørgsel til en af disse koteletfisk om de dog ikke ville sejle udenom vores liner medførte blot denne citerede kloge bemærkning "Tror I at I har købt havnen" .... tjah så må det gå som det kan. Det lykkedes Jan formand at kroge en af disse tingester, og nu udspandt sig en voldsom fight. Vores formand er dygtig, så denne kvindelige lykkerider kom langsomt men sikkert nærmere mod land. Det havde nok afgjort konkurrencen. Mindst 300 cm point, 10 for dyret og 50 for arten, hvad den så end skulle have heddet. Måske fru overingeniør Ebbesen. Nå men hun havde en højskolelærer eller lignende med sig, som fik hende befriet. Formanden fik sin rig men ingen fangst.

 

 

 

En hurtig hovedregning sagde os at team Jivar måtte føre foran team Tage efter 1. del. Kl. 1730 flyttede vi så plads, og kl. 18 gik fiskeriet i gang igen.

 

Nu var det mere trægt med fiskeriet, og kun hårdt arbejde fra stenene med bobleflog i bevægelse gav sporadiske hornfisk. Tage og Jivar fik kæmpet sig til fuldt hus i hornfisk. Til sidst da mørket begyndte at melde sig fik Køge en enkelt ålekvabbe og Tage fik en undermåls torsk. Men der var og blev helt dødt, og ved gensidig overenskomst sluttede vi kl 2330 i stedet for midnat.

 

Mon ikke det første arrangement i klubbens historie, hvor der ikke blev fanget en eneste fladfisk.

 

Så gik det tilbage til campen og en gang aftensmad over grillen. Vi var alle trætte, og forfatteren tørnede ind efter et enkelt glas øl, og mon ikke resten også gjorde det.

 

 

Søndag morgen mødtes vi til fælles morgenmad, og formanden løftede sløret for det endelige resultat. Det var rigtig spændende, og kun 1 point skilte 1. og 2. pladsen. Tage havde klaret det ene mand og Jivar blev nr. 2. Køge nr. 3 og Poth nr. 4 (der var jo ikke lavere placering at få :-). Skema med de tællende fangster er bagest i beretningen.

 

Herefter var det rengøring, gruppefotografering og afgang hjem.

 

 

Alle var enige om at vi har haft endnu et vellykket arrangement, og vi glæder os allerede til næste års cup.

 

Tak til alle deltagere for en skøn weekend. Og til jer der ikke kom, kan vi sige ”Vi ved jo ikke om i havde bidraget positivt, men vi vælger at tro det, og håber at få det bevist til næste år”.

 

 

 
Team Tage Længde Længde Længde Point
1. del cm cm cm 395
Horn 61 64 67  
Havørred 63      
         
2. del 73 62 62 277
Horn        
      I alt 672
         
Team Jivar Længde Længde Længde  
1. del cm cm cm 414
Horn 63 57 53  
Rimte 31 25 25  
         
2. del       257
Horn 61 58 58  
      I alt 671
         
Team Køge Længde Længde Længde  
1. del cm cm cm 279
Horn 74 64 61  
         
2. del       210
Horn 67      
Ålekvabbe 23      
      I alt 489
         
Team Poth Længde Længde Længde  
1. del cm cm cm 278
Horn 68 67 63  
         
2. del       0
      I alt 278