Hjem |  Forum |  Kalender

 

Årets specimencup blev afholdt i weekenden 27. 28. og 29. maj på Blushøj Camping ved Ebeltoft på stranden umiddelbart neden for campingpladsen.

 

 

Vi mødtes fredag aften og blev indkvarteret i hytterne af pæn standard. Aftenen blev brugt til et bestyrelsesmøde og socialt samvær med indbygget hytte hygge. Jan Formand havde taget turen over for at deltage i bestyrelsesmødet, men var desværre optaget af andet så han ikke kunne deltage i fiskeriet lørdag.

            

 

           

 

Lørdag morgen kørte formanden hjem og Hans Erik fra Århus stødte til for at deltage i fiskeriet.

 

           

 

Efter lodtrækning og udlevering af bestilt agn, som var af meget fin kvalitet, var vi 0930 klar til at bevæge os ned på stranden. Der gik en vej af stabilgrus derned, så nogle tog bilen selvom vi på forhånd var advaret om at det kunne blive et problem at komme op igen ad våd vej. Det er en ret stejl bakke derned.

 

 

 

I år var vi 13 deltagere ~ 6 tomandshold og et enmandshold. Palle som var med for første gang havde ingen makker. Også Karsten, som var makker med Bent Andersen, var med for første gang. Vi byder jer hjertelig velkommen.

 

Per, som havde arrangeret, havde lavet et grundigt forarbejde og dykket langs stranden forud. Han havde set en del forskellige arter, så vi var spændte. Og forarbejdet var yderst grundigt med luftfotos af stranden med indtegnede pladsnumre.

 

Fiskeriet begyndte kl. 1030, og da var alle klar til at begynde. Der var en strid vind fra syd hvilket betød stærk sidevind og god strøm i vandet. Det var forhold til ankerlodder og tunge vægte. Vi begyndte ved højvande.

 

               

 

Der gik ikke lang tid før alle begyndte at fange skrubber, som der var mange af. Men i hele 1. halvleg som varede til 1630 blev der udover skrubber (mange skrubber) kun fanget 2 isinger.

 

                

 

Kl. 1630 var det tid til pladsbytte og 2. halvleg som varede fra 1800 – 2400. Denne halvleg var ikke ret gammel da det blæste yderligere op og begyndte at regne for alvor. Må nærmest betegnes som halvhårde forhold. Mønsteret var det samme med masser af skrubber med de fleste i størrelsen 27 – 35 cm. Enkelte større op til 41 cm. Udover skrubberne blev der kun fanget 4 isinger og 3 fjæsinger.

 

             

 

Forholdene gjorde at folk begyndte at pakke sammen fra omkring kl. 21 og kl 23 var fiskeriet døet helt ud, og de sidste pakkede sammen.

 

Og ganske som forudsagt af de stedkendte var det ikke bare lige at få bilerne op igen. Det gik fint med de 3 første. Men da Posten ville op som den sidste, var vejen blevet så opblødt at det ikke gik. Adskillige forsøg med tilløb uden at det lykkedes. Til stor moro for flere joggingbeklædte standcampister som var dukket op med deres bærbare lyskastere for at betragte scenariet :-)

 

Så set i forhold til specimen reglerne var det et magert udbytte, selvom ingen fik under 20 skrubber. Et bud er, at vi fik over 30 hver i snit.

 

 

Lørdag nat blev ikke lang for de vågne. Kl. 1 var alle til køjs.

 

 

Søndag morgen var det så tid til at pakke sammen, rengøre hytter og præmieceremoni.

 

Og rengøringen var tiltrængt

 

 

 

               

 

Resultater:

 

Navn

Point 1. halvleg

Point 2. halvleg

Samlet

1.

Arne og Roland

 

189

 

395

 

584

2.

Tage og Anders

 

282

 

272

 

554

3.

Peter W og Hans Erik

 

261

 

263

 

524

4.

Bent M og Henning

 

177

 

309

 

486

5.

Bent A og Karsten

 

178

 

184

 

362

5.

Per og Rene

 

178

 

184

 

362

7.

Palle

 

173

 

167

 

340