Hjem |  Forum |  Kalender

Efterårsferie på Langeland Uge 42

 
De fleste Surfcastere er også familiemennesker, så derfor kommer man ofte i situationer, hvor man skal bestille et sommerhus til en uges ferie. For mit vedkommende bliver sommerhuset altid et sted tæt på vandet og gerne i nærheden af et godt fiskevand. Denne gang faldt valget på et sommerhus ved Dageløkke på den nordlige ende af Langeland. Det lykkedes mig endnu en gang at få overtalt konen til, at der var masser af plads i bilen til mit fiskegrej, som jo selvfølgelig skulle med på turen. Vi havde ikke før været på ferie på Langeland, så valget faldt på et sommerhus, der var forholdsvis nyt og der var aktiviteter for børnene i nærheden.
Stranden ved Dagelykke egnede sig mest til Havørredfiskeri, fik da også en under målet på en ganske kort aften fisketur på havnen.
Under en køretur til Spodsbjerg valgte jeg at holde ind ved Angelcentrum, som er en relativ stor fiskegrejsbutik. Jeg bemærkede at der var masser af tyskere inde i butikken og hold da op, hvor et stort udvalg af færdiglavede bundforfang man kan købe. De havde stort set alt det grej som en surfcaster skal bruge. Ankerbly, lodder i alle str., stort udvalg i perler og andre forfangsdele, sækkevogn til grejet, strandtelte, samt Stænger og hjul, som selvfølgelig var af den skandinaviske type til overhåndskast. Jeg fandt nogle gode lodder og lidt færdiglavede forfang til omkring 30kr, hvilket egentlig var billigt nok for et rigtigt surfcastforfang. Da jeg skal til at betale for mit grej og 2 pakker sandorm, snakker ekspedienten selfølgelig tysk til mig og jeg må forklare ham, at jeg var dansker.
Han fortæller at 80% af kunderne er tyskere. Jeg spørger ham, hvor der er godt at fiske fra stranden i den nordlige del af Langeland. Han giver mig et lille kort af Langeland og udpejer 3 gode steder alle på den østlige side. Han påpejer at der er for lavvandet på den vestlige side. (Se kort her, pdf)

Dagen efter kører jeg først ned til stranden ved Bøstrup, men da der er bundgarn og ruser på begge sider vælger jeg at køre lidt længere sydpå til Lejbølle. Her kan man parkere helt ned til vandet og kan fiske til begge sider. Vandet blev hurtigt dybt her og jeg ved tro at der var omkring 5-6m ude omkring 100m fra stranden. Der ligger en skydebane lige til højre for p-pladsen, hvor der står at ophold er forbudt, hvis flaget er hejst. Det var det heldigvis ikke, så jeg kunne uden problemer fiske der. Jeg starter fiskeriet kl.10 og fisker frem til kl.13:30. Jeg fisker med 2 stænger og fanger en del undermålere i starten. Jeg finder dog hurtigt ud af at de store isinger ligger langt ude +100m. Efter at jeg begynder at kaste langt med begge stænger får jeg hurtigt 3 store isinger mellen 32-37cm. 

Per Flotte issinger

Jeg havde lovet familien at være hjemme kl.13:30, så jeg måtte afbryde fiskeriet nu, hvor det gik så godt. Jeg havde stadig 1 hel pakke orm tilbage, som jeg håbede at få lejlighed til at bruge dagen efter. 2 dage efter var der stadig liv i ormene og jeg havde fået grønt lys til at tage afsted tidligt om morgenen. Jeg valgte at prøve samme strand, da det kun tog 10min at køre derud. Jeg var derude kl.07:00, mens det stadig var mørkt. Fiskene begyndte at bide, da det lysnede og i løbet af 2-3 timer, var ormene brugt op og jeg havde jeg fået 5 rigtig pæne isinger fra 30cm og op til 35cm. Man kan tydeligt mærke at fiskene er i rigtig god stand, da de er rigtig tykke over ryggen. Skrubberne, som plejer at dominere hjemme på de østjyske kyster, så jeg ikke meget til. Jeg fangede 3-4stykker alle under 30cm. Så Isingerne var på denne kyststrækning meget dominerende.

God morgen Flere issinger

Af andre gode kyststrækninger til bundsøre fiskeri kan nævnes Løkkeby strand, stranden ved Snøde Hesselbjerg og jeg fik fortalt at Ristinge strand, som er ca 10km lang også var et godt sted.
Den sydlige spids ved Gulstav og Dovns klint er rigtige surfcaststeder, når vinden er i syd står der en rigtig god brænding ind på kysten. Disse steder må prøves næste gang at Langeland skal udforskes.
 
Per