Hjem |  Forum |  Kalender

Nytårs kur København

Så fik vi den afviklet, nytårskuren. Dronningen holder jo sin den 1. januar, så for ikke at tage al opmærksomheden fra hendes valgte vi at lægge vores den 28. december. Mon ikke hun kvitterer med at sende de varmeste hilsner til søens folk og Dansk Surfcastingklub.

Ron og jeg var først på pletten. Lidt hyggesnak og "længe siden, du gamle" og alt det der og Ron hev så den første torsk på land. Kun lige på målet. Ron er fra Newcastle og bedre vant, så den røg ud igen.
Lidt efter dukkede Per F op. Alias Spørge Jørgen fra Sonnerup Strand. På motorcykel! med komplet surfcastingudstyr, 14 fods stænger, børsteorm der havde overlevet juledagene, trefod plus diverse tilbehør i sidetaskerne. Utroligt hvad der kan være på sådan en Suzuki, når den bliver pakket rigtigt. Per lagde ud med en ising, men tynd som en tegnebog på denne side af julen, så den kom også tilbage i Øresund.
Over middag ankom Jim. Han startede med at uddele plastikrus og skænke op fra en halvanden liters cola. Cola! sagde jeg. Drikker ikke det stads! Smag nu på det, sagde Jim. Mums, hvad var det? Hjemmelavet porter, lød svaret. Respekt!

               

Vejret var ikke det bedste. Det småregnede og der var en hård vind fra sydøst. Men vi hyggede os og trak hætten op om ørerne.
På et tidspunkt så jeg Jim hoppe op og ned på stensætningen et stykke væk, han baskede med armene og lavede flyvebevægelser, mens han pegede ud over havet og brølede noget, der druknede i vinden. Måske havde han kigget for dybt i "colaflasken" eller måske var det den enerverende susen fra vingerne af de 100 meter høje møller, der høvlede rundt og havde gjort ham lidt tummelumsk. Man kan altså godt blive lidt ør i hovedet af al den grønne energi. Nå ja, vi vil selvfølgelig gerne have den, men sgu da ikke lige, hvor vi skal fiske.
Hvad er der dog i vejen? spurgte jeg. Jeg har set en albabababatros, stammede Jim. Mon? Her på den nordlige halvkugle? Jo, svor Jim og bredte armene helt ud. Så brede vinger havde den, den var kridhvid med sorte vingespidser og havde et gult hoved og den dykkede ned i havet fra tyve meters højde. Jim, sagde jeg, de fugle du taler om er suler. De lever slet ikke her! Os der har rejst med surfgrejet i Irland, Skotland, Island, har set dem. Den smukkeste af alle havfugle, et vingefang på næsten to meter. Fantastisk syn, når de styrtdykker ned i havet efter fisk og forsvinder under havoverfladen. Næ, Jim, den må du længere ud på landet med! Lidt efter fløj to suler forbi og lavede flyveopvisning og dyk, som var det Stuka jagerbombere. Jo, såmænd...

Det blev mørkt og pandelamperne kom frem. I skæret trak Ron endnu en torsk på land. Denne gang lidt større, så den kom med hjem. Men det var småt med fangsterne og man pakkede sammen og sagde tak for denne gang.

                                          

Men jyderne holdt jo nytårskur dagen før på deres egen hjemmebane. Mon de fangede noget? Eller går det hele op i etikette? Måske er Arne ceremonimester. Måske bruger han bundstykket af en Century Tip Tornado, som hofmarskallen inde hos Margrethe bruger sin stav, når han banker den i gulvet og med høj røst annoncerer den næste fornemme gæst. Hos os siger Arne måske højtideligt: Det næste ærede medlem: Roland Hansen, tadaa... Roland bøjer den stive nakke til et buk og træder ind på scenen i sit fineste fiskesæt. Det næste ærede medlem: Peter WD-40 Nielsen, osv. Det må have været noget af et syn. Gud bevare Danmark!

Ivar
 

Nytårs kur Aarhus

Traditionen tro blev vores ”Nytårs kur” afholdt ved Risskov d. 27.12. Palle med to sønner var første mand allerede ved 11 tiden, vi andre kom så dryssende fra middag af.

Ved 13 tiden var alle der havde annonceret deres deltagelse ankommet, Roland, Peter W, Palle m. sønner, Arne og Bent, desuden var Niels Kortsen og Hans Erik på gæste optræden uden fiskegrej. Så kunne den mere seriøse og officielle del gennemføres. Der blev skænket op af Laphroaig 10 år cask, vi hilste på hinanden og ønskede godt nytår. Til resten af klubben ønsker vi også godt nytår, med håbet om at vi alle fanger rigtig mange og store fisk i 2012

       Livets vand        Skaal og godt nytaar

Vejret var helt fantastisk, let vestenvind (fralandsvind) og sol, så der var en livlig trafik af nysgerrige folk der var ude og lufte sig på gangstien, men desværre resulterede det også i at der var en del kajakker på vandet. Og jeg må jo give Ivar ret Kajakfolket hører til blandt surfcasteres hadeobjekter. Palle fik skældud af en der sejlede ind i hans line, men der tog Peter så hævn ved at skælde en fruestørrelse ud, der fangede hans line. Men det skal nu siges at de fleste kajaker sejlede langt ude, og forstod div. fagter om at sejle længere ud. Desværre var det stille vejr nok også en årsag til, at der var meget lidt aktivitet ude på bunden. Bent og Roland fik hver en enkelt skrubbe lige over mål, som blev genudsat med hilsenen om at ses igen i det nye år.

  

Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag, og alle bortset fra undertegnede, var taget hjem ved 17 tiden. Jeg blev til kl. 19, dog uden at fange noget, men en flot aften med hel klar stjerne himmel.

Godt nytår

Arne

Nytårs Kur Nordjylland

Karsten og Bent med dagens fangst

Vi skulle have fisket fra Rødhus strand, men vejret var ikke med os, så vi aftalte at mødes på Lyngså strand klokken halv ti - ti. Jeg blev hentet af Anders på min bopæl, og vi satte kursen mod bageren i Føtex for at proviantere, inden vi satte kursen mod Lyngså. Vi var fremme til tiden, og mødte to andre lystfiskere, som ville prøve bundsnørrefiskeri. Vi faldt hurtigt i snak, og kom lidt rundt om surfcasting.
Da klokken nærmede sig halv elleve kom Bent Andersen og Karsten dryssende hver med en stang. Som Bent sagde, så ville han ikke være til grin ved ikke at fange noget på to stænger, så hellere en stang. Jeg ved ikke helt hvad Karstens undskyldning var.
Da alle havde fået diverse agn i vandet, delte vi en kanelstang, Anders som var på skrump holdt tand for tunge, og var ikke til at lokke noget kage i. Øl ville han heller ikke have. Jeg benyttede kørelejligheden til at finde lidt whisky frem, og nyde dagen endnu mere.
Angående fiskeriet, så var der ikke meget at råbe hurra for, jeg fangede en undermåls leps, mens Anders fangede hele tre undermålere. Vi så enkelte strejfende havørreder inde i badekarret, og en enkelt sæl, men dem må man jo ikke fange. Anderledes gik det for Bent og Karsten, de fangede begge en OVERMÅLS leps, inden de tog hjem. Anders og jeg blev kun mere til grin ved at fiske en times tid længere uden at fange mere.
Således kom Team Nordjylland ud af det gamle år.
 

Godt Nytår

Bue