Hjem |  Forum |  Kalender
 
Specimen Cup 2012
Skrevet af Jim
Årets Specimen Cup blev afholdt meget tæt på et skibsvrag på Sjællands Odde. Det er ikke hver dag en surfcaster kan nå ud til et skibsvrag, - end ikke Bue.
Fiskepladsen vi stod på, var næsten helt ude på spidsen af Sjællands Odde, på den side der vender mod Kattegat. Meget tæt på stranden ligger det såkaldte cementvrag eller betonvraget, som det også kaldes. Pladserne var fordelt så vi stod på begge sider af vraget.

Vandet var meget grumset efter flere dages hård vestenvind. Spidsen af Sjællands Odde vender næsten i nordlig retning, så der var nogenlunde læ for vestenvinden - så længe det varede.

Fiskepladsen Per med fisk 

I det grumsede vand var der ikke de store chancer for at fange de frit jagende fisk i overfladen. Og alligevel blev der fanget 3 hornfisk i første del af konkurrencen. (10.30 til 16.30). Derudover blev der fanget skrubber, isinger og rødspætte. Skrubberne var der mange af og alle holdene fik full house i skrubber.
Palle er sikker på at være velkommen en anden gang. Han delte rundhåndet af sin fangst til sommerhusbeboerne.
Eftermiddagen bød på kraftige regnbyger og kraftig skiftende vind. Tang og skidt og møj begyndte at gøre fiskeriet lidt surt.
Vi holdt spisepausen ved det det hus vi overnattede i. Det er et sommerhus, som ejes af Fiskeklubben af 1940. Grunden huset ligger på, er 10 meter fra kysten mod Sejerø Bugten, og lidt længere ude end Færgehavnen. I spisepausen blev der udvist store færdigheder i køkkenkunsten. ”I kan bare komme an Mejer og brødrene. Price”. Marinet og grillet kyllingebryst, salat og grillet ribbenssteg og slagterens bedst pølser. Og der blev drukket rødvin og hjemmebrygget øl. Det kunne være sjovt, hvis vi fremover kommer til at se flere spændende tiltag udi køkkenkunst ved Specimen Cuppen – en spændende udfordring. Og hvem ved – måske vil Ivar slet ikke sælge sin lille Weber gril?
I spisepausen blev vi enige om, at lave om på planerne for aftenens fiskeri (18-24). Vi valgte at fiske på den side af Odden der vender mod Sejerø Bugten.

Solen begynder at skinne mere og mere. Vi kan se at regnbygerne kører udenom os, for også at gøre nogle andre mennesker glade. Vinden lagde sig og det var faktisk lige ved at være rigtig lækkert vejr. Men nej – sådan spiller klaveret heller not. Den korte pause i blæsevejret, var bare et tegn på, at vinden drejede om og blev næsten pålandsvind. Og den tog til i styrke, næsten 12-14 meter. Flere synes, at det mindede for meget om Nordsø Cuppen.

Hmm, er det skidt fisk eller vind der "rykker"?? Stor fiskeren Palle Mørkt blev det, men ak ingen torsk

Der blev fisket godt igennem. Og der blev fanget overraskende mange fisk. ”Overraskende” fordi flere af bestyrelsesmedlemmerne kender hytten og har fisket dér mange gange, uden synderlig stort held.
På aftenfiskeriet blev fanget hornfisk, skrubber og isinger. Desværre udeblev de åhh så savnede torsk. I den hårde og tiltagende vind kom der mere og mere skidt og møj på linerne. Stangstativer væltede. Jan og Thor måtte nærmest flygte op på stensætningen med grej og stativer, da højvandet og bølgerne kom væltende. - Men det var en flot solnedgang.
Præcist hvor meget der blev fanget i alt, ved jeg ikke, men jeg havde 9 skrubber med hjem og jeg var ikke den der fangede flest.
De længste fisk var:
Hornfisk 64 cm, skrubbe 41 cm, ising 35 cm, rødspætte 35. Og så blev der fanget et rig med slagline og 50 meter kasteline. Den talte ikke med, men Per blev glad.
Resultatet blev:
Jan og Thor                                   755 point
Palle                                                590 point
(helt alene i ……..)
Jim og Tage                                   556 point
Rene og Per                                 518 point

Ivar og Peter                                337 point

Vinderne Jan og Thor Toer - Palle med dobbelt præmie Treere Tage og Jim, får overrakt præmier af Per

Resultatet må siges at være godkendt, når vi sammenligner tidligere år. Kun 3 gange tidligere er der scoret flere point. I 2005, hvor der blev fisket ved Fornæs, blev højeste score 436 point. Højeste score alt i alt, var i 2006 med 1032 point og det skete på Langeland. Og rygterne fortæller, at DM 2012 skal afholdes netop på Langeland.

Til slut en stor tak for en meget hyggeligt samvær, og stor tak til alle der har ydet en indsat for, at gøre denne Specimen Cup vellykket og især tak til Per for den store indsats ved arrangementet.