Hjem |  Forum |  Kalender

Surfcasting DM 2012 på Langeland

DM i surfcasting blev i år afholdt i weekenden d. 29 og 30 september på Langeland, hvor vores base var Færgegårdens Camping i Spodsbjerg.  Her fik vi en fin service hele weekenden.

Efter flere overvejelser om fiskeplads, så faldt valget på Botofte strand, hvor vi fiskede strækningen nord for parkeringspladsen. Vi blev desværre kun 13 mand til fiskeriet, da tre mand meldte fra lørdag morgen. Tidligere på ugen havde der blæst en kraftig østenvind, så stranden var helt fyldt med tang, men heldigvis ikke meget i vandet. Vandet var ret grumset, og vi havde vinden skråt fra ryggen, med en del kraftige byger. Vi startede for stigende vand. Konkurrencen startede kl. 11 og sluttede kl. 18, med en halv times pause, hvor der blev byttet pladser.

Der blev fanget 114 fisk i alt, 92 skrubber hvor den største målte 43 cm, 19 Isinger hvor den største var 30 cm, 2 hornfisk med den største på 69 cm og så en enkelt regnbue ørred på 43 cm.  Der var kun en der ikke fangede noget. Det giver et gennemsnit på 8,8 fisk pr. mand, hvilket ligger i den gode ende.

Vinderen blev Jim Pedersen med 19 fisk, som i alt gav 812 fiskepoint, no. 2 blev Rene Mortensen med 14 fisk, som gav 554 fiskepoint, på 3. pladsen kom Per Højsgård også med 14 fisk, men lidt kortere så han fik 546 fiskepoint. (se alle placeringer nedenfor)

Under middagen lørdag aften blev årets udgave af Drømmen uddelt. Tryk her

Søndag afholdte vi kastekonkurrencen. Der havde været lidt problemer med at finde en mark, men vi lånte en stub mark, 500m fra campingpladsen af en flink landmand fra Simmersbøl. Vi kom til at kaste lidt ned af bakke + der var en god rygvind, så der var basis for nogle lange kast. Kristian Ø Pedersen forstod at udnytte det, og kom ud på 215 m hvilket gav en 1. plads, lige efter ham kom Bue Poulsen med 213 m, og på 3. pladsen kom Tage Nielsen med 205 m.

Der er altid spænding om placeringerne i kastekonkurrencen, da det sammen med placeringerne i fiskekonkurrencen giver placeringen i den kombinerede, og om dem der er favoritter, nu også kan stå for presset.  Tage Nielsen klarede sig flot, med en 4. plads i fiskeriet og en 3. plads i kast forsvarede han mesterskabet fra sidste år med 7 point. 2. pladsen tilfaldt Per Højsgaard med 8 point, derefter var der to personer med 9 point, men da Rene Mortensen var bedst i fiskekonkurrencen fik han 3. pladsen, og Bue Poulsen fik så 4. pladsen.

DM var igen i år en god oplevelse, men synd at der ikke var flere med, hvilket vi håber på næste år, hvor det skal afholdes et sted øst for Storebælt. En stor tak til dem der hjalp under afviklingen af stævnet, og en særlig tak til Sven Brehmer for hjælpen under det forberedende arbejde. Ligeledes en stor tak til vores sponsorer som i år var: DSF, Pure Fishing, Kott Fritid i Hvide Sande, og Fisk og Fri.

Vi fik leveret rigtig fin agn fra to lokale butikker Fiskeri - Angel og AngelCentrum Langeland