Hjem |  Forum |  Kalender

Nordsøcup d.27/10-2012

Per Højsgaard, vinder af Nordsø Cup 2012 

Kott fritid Hvide Sande havde for 17. gang arrangeret Nordsøcup. Igen med Fiskeriets hus, som base for lodtrækning af pladser, bespisning og præmieuddeling. Konkurrencen blev i år afholdt i 3 sektorer nord for Søndervig. Fra syd sektor Houvig, Sektor Sidselbjerg og den nordligste Sektor Strandgården. I År var der ca 70 deltagere, hvoraf der var 46 tyske og 24 danske. Vi deltog i år med 7 medlemmer fra Surfcastingklubben. Efter kl.10 trak vi vores pladser og vi fordelte os mellem de 3 forskellige sektorer(Grøn, Rød og Hvid). Kl.12 var der briefing og Fritz trak lod om sektorpladserne. Jeg selv fik Sidselbjerg strand som havde den Røde farve. Vi kørte mod fiskepladserne og parkerede ved de anviste p-pladser. Kontrollørerne var så flinke at stille ladet på deres 4-hjuls trækker til rådighed for dem, der skulle gå længst. Jeg havde selv plads nr.13 og nr.10 var lige nedenfor p-pladsen, så det var en kort gåtur. Mod højre gik numrene op og mod venstre gik de ned. Bemærkede dog at pladserne stod lidt tæt i år, mener ikke at der helt var 50m imellem, men det gjorde nu ikke så meget.

               Sidselbjerg strand              Strand gaarden
Vejret var rigtig godt med høj solskin og svag vind fra Nord. Bølgerne havde nu ikke lagt sig helt efter gårsdagens noget kraftigere blæsevejr. Min tyske nabo kunne berette at han havde fisket dagen før på det sted, hvor jeg stod. Han fortalte mig, at man ikke skulle kaste ret langt ud før der var fisk. Han gav tilmed en øl og vi stod og hyggesnakkede, så godt man nu kan på skoletysk. Konkurrencen startede kl.14:00 for faldene vand. stangstativet og grejet var placeret tilpas langt tilbage på stranden, troede jeg. Lidt senere blev jeg overrasket over en stor bølge der oversvømmede grej og agn, men nåede dog at redde det hele.
Jeg fiskede med 110 og 150g ankerbly og de kunne fint holde sig på bunden.   
Fiskeriet startede godt, efter 10 min hev min tyske nabo en dublé af skrubber ind, men på afstand så de noget små ud. Jeg fik den første efter 30min tid, hvorefter de bed jævnt lige indtil mørket sænkede sig. Efter solnedgang fangede jeg intet, men på dette tidspunkt havde vandet også trukket sig lang tilbage. Tror jeg havde godt 30m ned til vandkanten. Min fangst fordelte  sig på 9 skrubber mellem 26-40cm og 1 sej på 44cm. Derudover en del undermålere, som fik friheden igen. Jeg spurgte kontrollørerne om, hvad de andre havde fanget. Han fortalte mig at den tyske Verdensmester Grossmann havde 10 fisk, så det var med stor spænding, at vi kørte tilbage mod Fiskeriets hus.

 
Efter det obligatoriske måltid med klar suppe, kartofler, frikadeller, rødbeder, brun sovs og gullerodssalat, var der præmieuddeling.
Fritz startede med gættekonkurrencen og berettede at der var fanget 152 fisk og der var 2, som havde gættet rigtigt. Der blev trukket lod og den heldige blev Henning Christensen, der vandt et fint fiskesæt. Derefter var der præmie til den største fisk. Fritz fortalte at der var fanget 2 fisk på 44cm, en Sej og en skrubbe. Igen skulle der trækkes lod og igen var det Henning der vandt.
Nu var det tid til afsløringen af vinderen, men før da måtte Fritz undskylde overfor deltagerne, da han havde oplyst forkert mindstemål på Sej. I stedet for 30cm var det 35cm, så alle der havde indmålt Sej under 35cm talte ikke med. Måske var det mit held for det var mit navn han derefter nævnte, som vinder af Nordsøcup og Sektorvinder af Sidselbjerg. Jeg fik pokaler så store som ”Rundetårn” og valgte en fin havstang som præmie. Der var flere af de Danske deltagere, som fik gode placeringer og fine præmier, men flot var d
et at vi fik sat de ellers meget vindende Tyskere på plads for dette år.
Nu er det jo ikke en landskamp mellem Danmark og Tyskland, men det føltes alligevel lidt, som dengang da Faxe bankede den ind i kassen til 1-0 føringen over Tyskland tilbage i EM finalen i 92. Herefter afgjorde Vilfort det med målet til 2-0.

Vi ses til Nordsøcup næste år og forhåbentlig med endnu flere deltagere fra Klubben.

Hilsen Per

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

(Når vi modtager total resultatliste fra Kott Fritid lægges den her på denne side, - Arne)