Hjem |  Forum |  Kalender

 

Muligheder i Norge

Billedet Lånt fra Google - viser hytterne og den lille havn

Inspireret af de ture Bue og venner har haft i Norge, vil jeg fortælle om et spændende sted jeg besøgte i august 2012.
Det jeg vil fortælle om, er en halvø der ligger i Trondheimsfjorden og hedder Frosta.
Afstanden til Trondheimsområdet, er naturligvis afhængig af, hvor i Danmark du kommer fra. Men mellem Oslo og Trondheim er der knapt 500 km. via E6. Derfra er der ca. 80 km til Frosta Fjordbuer.
Der er ingen tvivl om, at Trondheimsfjorden er et fantastisk spændende område. I fjorden er der et kraftigt tidevand, med op til 2 meter forskel på højeste og laveste vandstand. Trondheimsfjorden er omkring 125 km lang. Enhver der vil fiske i saltvand, har her alle muligheder for et spændende fiskeri. Er du interesseret i at fange mange forskellige fiskearter, er Trondheimsfjorden et rigtig godt valg

Fiskebestanden i fjorden er meget stor og der er et stort antal fiskearter. Fx almindelige fladfisk som fx rødspætte, ising, skrubbe, diverse småhajer og diverse rokker, torsk, sej, lubbe, havkat, lange, helleflynder, brosme, kuller, hvilling, makrel og kulmule. Mange af arterne fanges nok bedst fra båd.

  

Jim ka' osse  Lineklemme på tyk line

Men hvad fanden, er vi ikke surfkastere !!
Den smukke fjord slynger sig mellem høje klipper og lavere liggende landbrugs- og skov arealer. Der vil altid være læ et eller andet sted på fjorden. 
Halvøen Frosta er en naturperle, der ligger idyllisk midt i Trondheim Fjord. Klimaet er mildt og dejligt og på den frodige jord dyrkes en masse grøntsager – faktisk kommer halvdelen af Trøndelags grønsager fra Frosta.
Her ligger Frosta Fjordbuer – en lille hyggelig fiskecamp med hytter i flere størrelse og egen havn. Frosta Fjordbuer er et lille familieforetagende der ejes og drives af Anne-Grete og Per Arne Myraunet. 2 søde og rare mennesker, hvis gæstfrihed og hjælpsomhed næsten ingen grænse kender.

Hytterne ligger tæt ved vandet og 3 af dem ligger direkte ned til vandet. Her er der tale om smukke 2-etagers træhuse med plads til 7 og 9 personer. Hvert hus har en stor veranda, der vender ud mod fjorden – det kan ikke blive smukkere.

        

Vi kan fiske fra både, fra de små moler, men også direkte fra stranden. Der er små bugter med sandbund og pynter med dybere vand mange steder. Stranden lige nedenfor hytterne, er almindelig stenstrand, som vi kender det i Danmark og ikke farlige klipper. (lig med børnevenlig)
I forbindelse med leje af hytter er der adgang til fede alu-både.
Vi taler her om en usædvanlig perle, med en masse fiskemuligheder og meget familievenlig.
Jeg kan anbefale, at tage på restaurant en af dagene. Bed Per Arne om at forklare vejen til Klostergården, det vil I ikke fortryde. Jeg kan anbefale deres hjemmebrygget øl.
Og så kan jeg næsten ikke vente til det bliver sommer – jeg har nemlig allerede bestilt et af de fede huse ned til vandet.
Hvis du selv vil tage turen, kan du kontakte Per Arne Myraunet på myraupag@frisurf.no. Du er velkommen til at hilse Per Arne fra Jim.
·         Priseksempler på Frosta Fjordbuer:
Hytte i 2 etager med 7 sovepladser i 3 soveværelser/ 6600 NOK pr uge inkl. slutrengøring, sengetøj og håndklæder.
·         Hytte med 4 sovepladser i 2 soveværelser / 5600 NOK pr uge inkl. slutrengøring, sengetøj og håndklæder.
 
Bådleje:
·         19 fods alu-båd med 50hk og ekkolod/gps / 5000 NOK pr uge
·         17 fods alu-båd med 40HK og ekkolod / 3800 NOK pr uge
Vil du i øvrigt tjekke fiskemulighederne i fjorden, kan du gå ind og se billeder på Trondheim Havfiskeklub’s hjemmeside www.fiskeklubb.com
Og så kan jeg ikke lade være med at linke til denne vilde historie, om et andet norsk eventyr, hvor de fanger havål direkte fra land. http://www.hooked.no/index.php?option=com_content&view=article&id=60382&catid=136
Skal vi tage derop?
Hvis du også er fristet, så synes jeg, vi skal prøve at få samlet tropperne og se, om vi kan få en tur til at hænge sammen.
Jeg kunne forestille mig, at vi ser på muligheden for en surf-tur om foråret, forsommer eller om efterår.
Hvis vi skal finde ud af noget sammen, så synes jeg vi skal starte i Forum.
Jim