Hjem |  Forum |  Kalender

              Nytårskur 2012, Nordjylland, Aarhus og Sjælland

Nordjylland:

Team Nordjylland stillede fem ud af otte medlemmer til årets nytårskur ved Svinkløv badehotel. Vi mødtes klokken 10 da regnen stillede af.
Bent og Anders fiskede kun med en stang, mens vi andre bruger to. Den ene af mine var dog en uptide stang som jeg havde købt af Kristian, dens kasteevner skulle lige prøves af, jeg blev ikke skuffet.
 
Vi fiskede indtil frokost uden der var nogen fisk på land. Tiden gik med hyggesnak og se hinandens nyeste grej og gadgets, for som Bent siger, "vi går i hvertfald ikke ned på grejet".
 
Stig havde sørget for frokost, med hjemmelavet rugbrød og hans egen marinerede saltsild, som er de bedste jeg har fået. Ja en øl og en god snaps fik vi da også til. Så han steg lidt i graderne og fik at vide, at han skal stå for frokosten fremover ;-)
 
Ifølge en iPhone app skulle den bedste fisketid være mellem 1315 og 1515, men det var kun Anders som fik en flot skrubbe.
 
Til kaffen, havde Anders lovet at få sin kone til at bage hendes meget berømte Drømmekage. Men hun havde arbejdet så meget at hun ikke havde tid til det. Vi henstillede til Anders, at han ikke måtte presse hende så meget ud af huset, at hun ikke havde tid til at bage kage til os. Han kompenserede dog flot med hjemmelavet chokolade, hvor selv Bogø chokolade ikke kunne følge med.
John havde hjemmebragt chokolade med, som også fik ben at gå på.
 
Da vi afsluttede fiskeriet klokken 16, hev Anders en flot duble af gode leps ind og Stig fangede en undermåler.

Rent fiskemæssigt var det en sparsom tur, men vi fik hygget os og ønsket hinanden et godt Nytår

Bue

  

                      

__________________________________________________________________

Aarhus:

Så var det igen tid til den traditionsrige nytårskur ved Risskov. Vi blev fem aktivt fiskende Rene M., Palle, Roland, Peter W og undertegnede. Derudover kom Niels Kortsen på visit. Rene M havde noget familie med, indehaverne af www.55north.eu, desuden havde vi et besøg af et muligt kommende medlem fra Horsens, så vi var i alt 9 mand.
Ja der blev faktisk nok snakket mere end der blev fisket, rigtigt hyggeligt, og alle traditionerne blev overholdt. Men der blev fanget fisk - 2 skrubbere, Peter og Rene fik en hver.
Der var en let pålandsvind fra syd, så der var rimelig koldt, og som vejrudsigten havde lovet tog vinden til ved 14.30 tiden, så det blev en rigtig kølig eftermiddag. Ved 15.30 tiden pakkede de sidste.
Et rigtig godt nytår til jer alle fra de fremmødte.
Arne

                 Dansen hedder: What do you have in your bucket to day??? As usual....

_________________________________________________________________

Sjælland:

 Her hos os havde vi et beskedent fremmøde til denne årets fineste dag, nytårskuren ved færgelejet i Helsingør. Kun Jim, hans søn Anders og een selv. Ron har måske misforstået, at det ikke var på Lynetten som sidste år og måske har han stået derude og kæmpet en ensom kamp mod vindmøllerne. Kristian skrev at han holdt julefrokost hos svigerforældrene på Fyn. På et tidspunkt sendte han en kryptisk sms til Jim, hvor han skrev, at sauna er bedre end sex. Med svigerfar? Ja, hvorfor ikke... Resten af den sjællandske liga må have ment, at de bedst løb julefedtet af sig hjemme på sofaen. Måske har det bare været for koldt. Og koldt, det var det! Jim hævede kropstemperaturen et par grader med herlig hjemmebrygget kryddersnaps. Til gengæld kunne man på grund af vinden ikke få ild på hans medbragte éngangsgrill, så det blev ikke varme pølser, men blot en kold anretning.
Selv ville man jo gerne have afprøvet nogle af de gaveønsker man beskedent havde haft til jul: En Daiwa 7HT Mag, en pose gule flydeperler, alternativt et ti-turs klippekort til Frederiksberg Swingerklub. Ingen af delene fik man, så man klarede sig med det gamle gennemprøvede. Og fisk fik vi da fanget, ikke mange men dog flere arter. Skrubbe, ising, hvilling og efter at Jim og sonnyboy var gået hjem sidst på eftermiddagen, en torsk lige på målet.
Nogle timer efter solen var gået ned friskede vinden op og både de resterende børsteorm og jeg begyndte at fryse. De havde dog hinanden, at lune sig ved. Sildefileterne var næsten lige så frosne, som da jeg tog dem ud af fryseren om morgenen. En bleg fuldmåne kom op og kastede lys over svenskekysten, men ikke meget varme. Ventende bilister til færgen sad undrende i deres lune biler og gloede på mig. Ja ja, kom godt hjem, Svensson! Jeg gav de sidste orm deres frihed og pakkede sammen og kørte hjem.

Ivar

 

Ud til de store.... Sådan..... Lidt at varme sig på