Hjem |  Forum |  Kalender
Et godt råd om stangøjer
 
Jeg havde en gang købt en fin stang direkte hos producenten af Zziplex. Desværre var en af øjerne blevet stødt under transporten, så foringen revnede.
 
Jeg blev selvfølgelig meget ked af det, for jeg kan ikke lave beviklingerne så flotte som Chris Dance.
 
Jeg ringede til Terry Caroll, producenten af Zziplex, for at få farvekoderne på beviklingstrådene, så kunne jeg måske få det at se nogenlunde ud, hvis jeg lavede nye beviklinger.
 
Terry fortalte, at man kan tage den gamle foring ud, ved at varme den forsigtigt op med en varmepistol.
Når den nye foring monteres, varmes metallet lidt op inden den sættes i. 
Det kan være nødvendig at lægge foringen i fryseren så den krymper inden den monteres. For at være siker på foringen holdes på plads i stang ringens fod, tilføres et par dråber sekundlim. Voila så er den klaret, uden at man behøver at montere et nyt stangøje.

Nogle grejforretninger ligger inde med løse forringer. Har de ikke det, så køb et komplet stangøje og varm foringen ud af den, det er lettere end at lave nye beviklinger og lakere dem.  

 

På billedserien kan i se, øjerne til en Century TTR. Øjerne havde fået en tur ned i nogle sten, da bøjlen på et fastspolehjul slog over under et Brighton-kast. Bemærk den mikroskopiske revne i keramikken.

Det gamle øje Bemærk revnen til højre i foringen som ligger ned Bemærk superlimen langs foringen, der kunne være brugt mindre

 
Bue