Hjem |  Forum |  Kalender

                                  Nytårskur 2013

Igen i år lykkedes det at afholde nytårskur tre steder rundt i landet. Her er beretningerne:

Sjælland:

Årets Nytårskur i Øst-Danmark 2013 er lige så traditionsrig, som sådan én skal være. I år foregik det næsten i Sverige.

Udvidelsen af Københavns Havn betyder, at der nu er nyt land laaangt ud i Øresund. Den del af udvidelsen vi fisker på hedder Oceankajen. Helt derude på Øresund, er der et fantastisk kig ind over Københavns sky-line. Fra yderste venstre har vi de mange havvindmøller og Øresundsbroen i baggrunden og så kommer ellers skorstene, kirketårne, højhuse og så videre. I mørket er det særlig flot at se lyset ind om byen.
Den seje kerne af surffiskere er Peter Ø., Ivar, Kenneth og Jim. Derudover var der nogle supportere. I vanlig stil er Ivar i gang med at tegne og fortælle om kasteteknik og forfang.

Vi fiskede på 10 -12 meters dybt vand. Vi fangede forholdsvis godt med torsk, skrubber og isinger. Som agn bruger vi børsteorm, sildehapser og skal-rejer. Cocktail med sild og reje virkede ret godt.

Så er der Jim' hjemmelavede.

Derudover blev der ved aftenstide skålet i Jim’s hjemmelavede øl. En herlig velduftende og frisk øl med et fantastisk velsmagende skum.
Herfra ønsker vi alle et rigtigt Godt Nytår og med ønsket om en masse gode fisketure, gode fangster og meget lange kast.

Mange hilsener fra Østholdet v/ Jim

Er det ikke?? jow jow det er danmarksmesteren Ivar Jim, Peter Ø. og Ivar Fisk var der også

Ivar tillæg:

Peter havde fået en fin flydedragt i julegave og stolt ser han ud ved indvielsen med torsk i favnen og Middelgrundsfortet i baggrunden.
Her i byen med de skønne tårne har vi faste holdepunkter under fiskeriet, der fortæller hvor langt på dagen man er nået. Klokken 15.41 nul dut præcis lyder der et drøn, der kan høres over hele havnen. Det er kanonen på batteriet Sixtus på Holmen, der med mundingsrøgen stående som en fane ud i den stille luft, fortæller at nu er solen gået ned. Klokken 16.30 nul dut glider Oslofærgen stille ud, så tæt på at man næsten kan høre hvad de snakker om om bord, alt imens  mørket sænker sig og lysene tændes derinde i byen. Hvis man zoomer så kraftigt ind, som kameraet magter og lidt til, kan man se skibene i Nyhavn og juleudsmykningen på Hotel d' Angleterre, ret flot, ik? All right, man skal bruge sin fantasi; men er det ikke det vi surfere har?

Tak for i år, venner, det har været hyggeligt.

Ivar

 Fin Peter i fin flydedragt med fin torsk Solnedgang - Batteriet Sixtus Norgesfærgen

                    Nyhavn Hotel d' Angleterre

_________________________________________________________________________________

Nordjylland:

Kære klubmedlemmer og hangarounds. Nu er året ved at rinde ud, og vi siger tak for det forgangne år. Traditionen tro afholdt Team Nordjylland deres Nytårskur på bedste nordjyske maner. Vi kunne i år skrabe seks ud af ni medlemmer sammen, vi savnede lidt de tre sidste, men mon ikke de dukker op til vores årlige julefrokost den 22. februar. Ind til videre er der ikke nogen, der skal på kærlighedsferie eller andre ligegyldige ting, som kan komme i vejen for vore hyggelige stunder.
I år samledes vi ved Kjul Strand øst for Hirtshals klokken ti, her skulle der blive højvande mellem klokken 13 og 14. Det blæste kraftigt fra syd, men vi stod lidt i læ af Jylland i Tannisbugt.
Vinden havde presset så store mængder vand ind i Skagerrak, at undertegnede lod bilen stå oppe på parkeringspladsen. Vovehalse parkerede nede på strande, som var cirka 50 meter smallere end normalt på grund af den unormale høje vandstand i Tannisbugt. John havde allerede fået en hilsen fra Skagerraks vande, og gik nu rundt med bordfyldte støvler.
Da vi alle havde rigget til med diverse agn og kastet ud, havde undertegnede et større stykke bagværk med fra bageren i Hirtshals, som vi nød sammen med vores kaffe og Jørn’s Blodrods bjæsk. Det var ikke nogen dårlig kombination.
Vi blev dog hurtigt afbrudt i højtidelighederne, da der løb en strøm, som de fleste havde et stort besvær med at håndtere — der var i hvert fald flere, der kom hinanden ved. 224 grams ankerlod med elastik omkring ankerwirerne, satte en stopper for mit lods flugt på langs af stranden. Harsh terms equals harsh methods.
Senere på dagen kunne Stig fra Skagen diske op med hjemmelavede marinerede sild og hjemmebagt rugbrød. Madderne blev akkompagneret af Hugo’s medbragte julebryg og Bent’s Malurt bjesk — jeg glæder mig allerede til vores julefrokost, hvor vi igen skal smage Stig’s sild.

Der blev da også fanget fisk i Tannisbugt, det stod John for. Rødspætten var så lille, at han var i tvivl om det var hans lod, som var blevet flad.  

Team Nordjylland

Vi fiskede efterhånden alle kun med en stang, da det ikke var til at styre flere, når strømmen løb så voldsomt. Da klokken blev 1230 kom bølgen, som fik Hugo til at flytte sin bil fra stranden. Da klokken blev 13, kom bølgen, der afsluttede vores nytårskur for i år. Min takelboks fik vand indenbords, min køleboks var ved at sejle ind under Bent’s bil og mit stativ væltede alt, imens jeg var ved at trække mit takel ind. Samtidig med jeg løb tilbage på stranden, for at undgå at mine støvler skulle lide samme skæbne som John’s, ringede min mor. Hendes opkald fik lov at vente til bedre tider.
Alle disse bølger fik mig til at tænke på Ivar’s kamp mod vandet på Skagen Nordstrand under vores DM i 2010. Sjovt som naturens elementer kan binde erindringer sammen. Jeg sendte naturligt nok Ivar en tanke. Var mit kamera også blevet mere våd end fabrikanten tilråder? Heldigvis lå det øverst, og både blitz og kamera klarede skærene.
Da Stig ville køre fra stranden, havde vandet allerede suget hans bils dæk lidt ned i sandet, og Stig fik et lynkursus i, hvorfor man skal slå ESP (Elektronisk Stabiliserings Program) fra under strandkørsel. Da vi alle var vel væk fra stranden og jeg havde brugt det sidste ferskvand til at skylle mine grejer rene Kom Jørn over til mig med resten af sin Blodrods bjesk og hældte den over i min vandflaske, ”Godt Nytår Bue”. Jeg takkede og kørte oplevelsesmæt hjem efter den korteste fisketur i hele 2013.
Må 2014 byde på lige så mange gode oplevelser i godt selskab.
På vegne af Team Nordjylland ønskes i alle et Godt Nytår.
Med venlig hilsen Bue

    Almindelig udredning Mums 

Midtjylland:

Vi havde igen valgt Risskov strand til vores Nytårskur. Vi var fem aktive fiskere, og havde også Niels Kortsen på besøg.
Vinden var let fra sydvest, og vi fik endda solen at se i en kort periode. Til agn havde vi børsteorm, lidt saltede sandorm og sild. Vi fangede i alt 7 Sej, med to over mål, og Peter tog en enkelt ålekvabbe, som fik friheden igen.
Når vi fisker nede ved Risskov, og vejret er rimeligt så er der rigtig gang i familie lufteriet på stien lige bag ved os, så der kommer mange og spørger om alt muligt, hvilket kan være ret underholdende til tider. En enkelt bemærkning: ” Sandorm!!!  Dem går man da bare lige ud i vandet og henter.”
Som sædvanligt blev det, det sociale der havde overtaget, og Palle havde taget sig sammen og medbragt noget ordentligt ”bolværks vand”, og der var også kaffe til at varme sig på.
En rigtig hyggelig eftermiddag, som sluttede lidt i 17.
Godt nytår fra de fremmødte til jer.
Arne

"Team" Midjylland, Peter W., Roland, Palle, Torben og Arne