Hjem |  Forum |  Kalender
Specimencup d.31/5-2014
 

I år skulle Specimencup afholdes på Røsnæs med Saltbæk camping, som udgangspunkt.  
Der var 9 pers. Tilmeldt konkurrencen, hvilket giver 5 hold som skulle konkurrere om at fange flest arter.
Fredag aften mødte vi alle op til hyggeligt samvær på campingpladsen, hvor der var reserveret 3 campinghytter. Der blev drukket rom, whiskey, special øl og spist aftensmad. Flere havde medbragt grej til fremstilling af fine tackler til hornfisk og andre special arter.

 Kom sammen Hornfiskerig
Se bl.a. Hornfiskerigget her
http://surfcastingklub.dk/display.asp?id=272
Den version jeg laver har så bare en ekstra krogtavs der går fra midten af rigget og ned til impact shield, således at både linen fra flydeperletavsen og krogen fra den nederste tavs går ned omkring impact shield. Jeg bruger en hovedline der er 1,5m i længden, da det giver en up and over der fisker noget højere i vandet. Jeg brugte 2 stk medium size flydeperle i henholdsvis sølv og fluo gul. Dette rig kan det hele, jeg fangede både hornfisk, ising og skrubbe og til tider var der dubléer med ind. Dette rig kan laves på et utal af måder, men denne version virkede fint for mig.


Lørdag morgen kl.08:45 var der pladstrækning og udlevering af agn. Herefter kørsel mod fiskepladserne på spidsen af Røsnæs. Køreturen mod Røsnæs var en naturoplevelse i sig selv med Kuperet terræn,  grønne bakker og frodige skove, et rigtig flot område.
Vejrudsigten var fin, da de lovede overskyet med lidt sol senere på dagen. Temperaturen holdt sig også under de 15 grader og langebukser og vindtæt jakke var påkrævet, når man var på stranden.
Fiskepladserne var udlagt med plads nr.1 lige til højre nedenfor den stejle trappe og så ellers fordelt til højre frem mod plads nr.5. Området på stranden var rigtigt flot med stejle skrænter og store sten, men ind imellem også lidt sandstrand. Bunden så indbydende ud med sten op mod strandkanten og lyse sandpletter og tangskove. 

 
Kl. 10:30 startede fiskeriet og alle tackler, agnet med de friskeste børsteorm, sandorm, skalrejer, sild, tobis og andre lækkerier, blev sendt afsted mod fiskenes sultne munde. Inden længe var de første skrubber, isinger og hornfisk trukket på land. Konkurrencen var tæt, så det drejede sig om at få en fjerde art på listen. Artsrigdommen på denne kyststrækning må siges at være ekseptionel. Der blev fanget Skrubbe, Ising, Hornfisk, Sej, Hvilling, Torsk, Ålekvabbe, Ulk og Savgylte. Flere påstod tilmed at det var 2 forskellige slags Ulke, så op mod de 10 arter. Desværre så manglede de alle lidt på størrelsen.

  Savgylte
Kl.16:30 var der pladsskifte og spisepause samt alle fisk skulle opmåles og registreres.
Posten og Thor havde som vanligt indtaget førerpositionen med en Sej på 33cm, som den fjerde art. Så det var en spændende 2.halvleg der skulle til at begynde kl.17:30.
Da 2.halvleg skulle i gang var der efterhånden kommet mere gang i vinden, som kom skråt ind fra siden. Jeg oplevede at der var kommet rigtig gang i hornfiskene, der hvor jeg stod. Havde dårligt kastet ud før der var bid på børsteormen med flydeperle. Hornfiskene stod så langt ude, at man ikke kunne nå dem med spinnestangen og bobleflåddet. Men med et bundtackle med flydeperler på en up and over, så den fisker et par meter over bunden, ja det er effektivt. Kastede omkring de 100m ud,  og så var der sikker gevinst næsten hver gang.
Da mørket nærmede sig kom der mere gang i Torskene og hvillingerne og de bed i næsten hvert kast. Vi håbede alle lige til det sidste, at få en torsk over målet, men desværre forblev de små.
René fik 6 torsk med den største på 28cm. Jim fik en Torsk på 37cm og ligegyldigt hvor meget han trak i den kunne den ikke nå de 38cm. Så mange små torsk, men til gengæld var der rigtig god størrelse på fladfiskene.
Kl. 23:30 pakkede vi sammen i den lyse sommernat. Spændte på resultatet kørte vi 20 min tid tilbage mod campingpladsen.

 Hvad er det du har i spanden?? Åh  - bare en bette flad!
Resultater:
Største Fisk over mål
Hornfisk 70cm
Skrubbe 46cm
Ising 34cm
Sej 33cm

1. plads: Posten & Thor (Team P & T)
Med 678point i 1.halvleg og 573 i 2.halvleg
Samlet resultat på 1251 point

2.plads: René & Per (Team Djurs)
Med 536 point i 1.halvleg og 592 point i 2.halvleg
Samlet resultat på 1128 point
3.plads: Jim (Team Rambo)
Med 443 point i 1.halvleg og 561 point i 2.halvleg
Samlet resultat på 1004 point
4.Plads: John & Palle (Team Midt/Nord)
Med 514 point i 1.halvleg og 389 point i 2.halvleg
Samlet resultat på 903 point
 

5.Plads: Peter & Ivar (Team Ulk (Dem vi jyder kalder københavnere))
Med 421 point i 1.halvleg og 267 point i 2.halvleg
Samlet resultat på 688 point

Tak til Posten for en god indsats med arrangementet og for valg af et fremragende hotspot til afvikling af konkurrencen.

Hilsen Per Højsgaard