Hjem |  Forum |  Kalender

Beretning fra Maratonfiskeri i Kiel den 16 og 17/3, 2002
 

Da Peter første gang kom og fortalte at Grossmann afholdt en maraton (12 timer) fiskekonkurrence, for hold af to mand, i Kiel midt i Marts måned, lød det til at være en kold fornøjelse. Efter nogen snak frem og tilbage, fik vi samlet to hold fra Århus afdelingen. (Peter N, Hans Erik og Roland, Arne) Der kom desværre ikke nogen tilmeldinger fra Peters indlæg på hjemmesiden.

Lørdag formiddag d. 16.3 trillede vi så i to biler sydover mod Kiel. Vi ankom til Grossman`s butik ved 12.30 tiden, hvor tilmelding o.s.v. fandt sted. Hvis I skulle komme på de kanter, kan det absolut anbefales at besøge butikken, idet de har alt grejet som tyskerne bruger til surfcasting.


 

Efter tilmelding, kaffe og hyggesnak i butikken gik turen så ud til stranden hvor vi skulle fiske. Det er lige syd for indsejlingen til Kieler fjorden (kanalen) Strækket hedder Kalifornien og er en meget fin sandstrand med høfder. Vandet er lavt helt ud til 2. revle ca 80-100 m, så der er brug for de lange kast.


Efter lodtrækningen kørte vi ud til de nærmeste P pladser. Tyskerne som Roland og jeg fulgtes med, havde travlt, da vi måtte starte fiskeriet, så snart vi var på plads. De havde knap nok tid til at hilse på "Dr. Nielsen" inden vi gik ned mod stranden.
Vi var placeret med et hold mellem hver høfde, så der var fin plads. Vejret var fint med kun en svag vind fra sydøst, som lagde sig helt hen under natten. Temp ned lige over frysepunktet.

Kort tid efter start af fiskeriet fangede Roland og Arne den første torsk, og derefter var der i en periode til midnat jævnligt fisk, alle torsk, en hel del under mål, men alt i alt blev det til 7 stk over mål, med den største omkring 45cm. Af flade var der kun 2 lige under mål i løbet af hele natten.

Peter og Hans Erik, kom lidt senere i gang, og fangede de fleste hen ad morgenen. Ved tretiden, var der pludselig et ordentlig bid på Peters stang. "Endelig bid som i gamle dage" tænkte Peter, og der var godt gang i den. Den tog ligefrem udløb, så bremsen måtte strammes. Pludselig dukkede en fiskehejre op i pandelampens skær, "den skal ikke få lov at stjæle min fisk" tænkte Peter, men det viste sig hurtigt at det var fiskehejren der var fisken. Med Hans Erik's hjælp blev den genudsat, da den jo desværre ikke tæller med i konkurrencen. Hans Erik og Peter fangede 5 pæne flade, og 4 torsk.

Indvejningen fandt sted kl 6.00, samme sted som vi mødtes. Det viste sig hurtigt at der var fanget mange fisk. Det vindende hold havde fanget 48 fisk, hvor af der var mange stor flade. Den største var en skrubbe på 53 cm.

Efter indvejningen kørte vi så tilbage til Kiel, hvor vi skulle have morgenmad, og præmie overrækkelsen skulle finde sted, i et lokale under Grossmans forretning.
 

Der var virkelig gode præmier til de 10 bedste hold, og selvfølgelig pokaler til de tre bedste. Vores placering blev en 18. plads til Peter og Hans Erik, og en 20. plads til Roland og Arne, ud af de 21 hold, så sidst blev vi ikke, selvom det var tæt på.

Som tak for udvist entusiasme, og med håbet om at se os igen, fik vi fire danskere hver en forfangsmappe.

Under morgenmaden, havde Peter en samtale med Dieter Grossmann, om hvordan tyskerne fisker match fiskeri, og det endte med at han tilbød at vi kunne komme derned, hvor de så ville arrangere at f. eks. to danskere fiskede sammen med en af de skrappe tyskere, der så skulle vise og fortælle hvordan de gør. Så hvis der er interesse for det, kunne klubben jo tage det op som et arrangement.

På vejen hjemover, holdt vi ind ved Vejle transportcenter, fik en kop kaffe, og holdt status over turen. Vi var alle enige om at det havde været en god oplevelse, og at vi, hvis det er muligt, vil tage turen igen næste år. Ideen med at være et team på to, er rigtig god. Tid til at være sammen med en god ven, eller evt. få sig en ny. 12 timers fiskeri giver god tid til at få diskuteret verdenssituationen, ihvertilfælde når man fisker på dansker maner. Det ville glæde os alle fire hvis der skulle være nogen der vil tage ideen op med team af to herhjemme.

Peter N, Hans Erik, Roland og Arne