Hjem |  Forum |  Kalender

 

    Surfcasting DM 2016 på Sydals d. 23-24 september

Det 17. DM blev afholdt på Sydals, hvor vi fiskede på landtangen mellem Kegnæs og Drejby, samt på stranden foran Drejby camping. Vi havde base på Lysabildskov Camping, super indkvartering og rigtig god forplejning, så det kan anbefales hvis andre skal lave arrangementer i området.
Der var mødt 23 mand op til fiskekonkurrencen, og deraf 5 mand fra Hvide Sande, som også medbragte super orm fra Kott Fritid
Jeg var nede på Sydals midt i ugen før DM, for at aftale noget omkring kastemark, og benyttede så lejligheden til at prøvefiske. Stadig ”sommer” og vandet var 20 grader, rigtig der var ingen fisk, men mange badegæster;) Efter vi havde valgt strækningen hvor vi skulle fiske, fandt vi ud af at det faktisk er det mest hotte fladfiske sted på de kanter.
 Vi var alle spændte på om vi fik fisk overhovedet, da vand temperaturen stadig lå mellem 18 og 20 grader, da vi startede lørdag d. 23 sep. Kl. 11 i rigtig flot vejr, med vind i SSø 2-3 m /sek. Efter den første time begyndte der at komme meldinger om enkelte fisk over hele strækningen, puha dagen var redet;) Efter 1. halvleg havde Tage 4 fisk, deraf en hornfisk, og der var flere med 2 fisk, og mange med 1, så spændingen var stadig intakt, da få fisk kunne være udslagsgivende. Efter vi byttede plads var det som om fiskeriet gik lidt i stå, og først den sidste times tid kom der flere på land. Rene fik 2 skrubbere på den sidste halve time, så han havde 4 i alt, det var ikke nok til at slå Tage der også havde 4 fisk, men deraf en hornfisk. Resultatet blev så at Tage Nielsen vandt, med Rene Mortensen på 2. pladsen, og en flot 3. plads til den detroniserede tredobbelte Danmarks mester Bent Andersen. (se resultat listen nederst i beretningen)
Stranden Tid til at studere konkurrenternes grej En enkelt flad
 En rigtig god dag på stranden, hvor det lykkedes at undgå konflikter med surfere, kitesurfere og badegæster. Efter de fik forklaring på hvad der foregik, og at vi kastede lodder over 100m ud, syntes de, det nok var klogest at finde et andet sted.
Der blev fanget 34 fisk i alt, 5 hornfisk, 6 rødspætter og 23 skrubbere
Deltagere i fiskekonkurrencen
 
Søndag var vi 16 mand der afholdt kastekonkurrencen, på et stubmark nogle få 100 meter fra campingpladsen, som Henrik ( Camping fatter) havde lånt af en landmand.
Vi fik lagt banen ud med medvind 4-5 m/sek, så der var basis for lange kast. Da sektionen nu har 2 lasermålere, målte vi alle kast. Det viste sig hurtigt at de fleste kom længere ud end normalt, så der var basis for nogle personlige rekorder. Både Palle og Rene forbedrede deres personlige rekord med 125 gr. Den største forbedring lavede Steen, hele 54,5 meter længere så han er ude på 189,9 m med 125 gr. Længst ud kom Kristian med 220,3 m, vinderkastet, og Kristians længste kast nogensinde. Flotte kast af alle.
Resultatet blev: 1. plads Kristian Ø Pedersen med 220,3 m, 2. plads Tage Nielsen med 198,6 m, 3. plads Peter Ø Jensen med 190,1 m. (se resultat listen nederst i beretningen)
Resultatet i den kombinerede konkurrence blev:
1.plads Tage Nielsen, 2. plads Peter Ø Jensen 3. plads Steen Kjær Larsen
DM blev igen i år en god oplevelse. Stor tak til dem som hjalp med arrangementet, og tak til vores sponsorer, Ultracast ,DSF, Fisk og Fri
Arne

Tryk her for resultater i fiske konkurrencen

Tryk her for resultater i kaste konkurrencen

Tryk her for resultater i kombineret konkurrence

 Så rulles der ind Så måles der... Glad Steen ny PB

DE fleste af kasterne, og alle præmierne