Hjem |  Forum |  Kalender
21. Nordsø Cup d.29/10-2016
I år var der igen lagt op til en hård dyst om hovedgevinsten som igen i år var på 10.000kr. Deltagere fra nær og fjern var mødt op til denne spændende konkurrence og i år var der 78 deltagere og heraf 11 medlemmer fra DSK, som valgte at deltage. I år var der 4 sektorer, hvor der skulle fiskes fra: Sektor Houvig, Sektor Sidselbjerg, Sektor Strandgården og Sektor Bækbygård. I år var den gule sektor forudbestemt til at være Sidselbjerg til ære for de gangbesværede og ældre deltagere. Flere af vore medlemmer fra DSK gik under denne kategori og valgte derfor gul sektor. Gennem det meste af efteråret har vinden været i øst, men ugen op til Nordsø Cup drejede vinden i vest og sidst på ugen tiltog den. Således fik vi et ret kraftig blæsevejr fra Nordvest med middelvind på 10-12m/s og vindstød op til 15m/s, men til gengæld holdt det tørvejr under hele konkurrencen.

Efter lodtrækning om sektorpladserne var der afgang mod fiskepladserne og for mit vedkommende blev det sektor Houvig, som er den sektor tættest på Søndervig. Gåturen fra p-pladsen og ned mod stranden var noget af en prøvelse, da en kraftig sandfygning gjorde det meget ubehageligt at gå med fronten imod vinden og derfor valgte mange at gå baglæns.
Da man kom fri af klitterne og var kommet lidt ned mod stranden kunne man igen vende sig om og gå mod pladserne.
Houvig nord Houvig syd
Fiskeriet startede kl.14:00 og tacklerne med meget store og friske sandorm blev sendt ud i de store bølger. Det viste sig dog at være noget af en prøvelse at holde ankerblyene fast ude i brændingen. Fangearmene på blyet skulle klemmes rigtig godt fast, så der skulle et kraftigt træk til for at udløse dem. Man finder hurtigt ud af hvilke ankerbly der virker og hvilke der bliver skyllet over til naboen med det samme. Mange fiskede dog også kun med 1 stang, da der skulle meget arbejde til for at fiske med 2 stænger. Vi startede fiskeriet ved højvande og det steg en lille time før vandet igen trak sig tilbage. Mit grej blev oversvømmet 2 gange og hver gang rykkede jeg 10-20m længere tilbage og til sidst stod jeg næsten oppe i klitterne. René der stod til venstre for mig havde en dejlig høj sandslette han kunne stå på, så han behøvede ikke gå så langt tilbage.
I løbet af eftermiddagen hørte jeg fra kontrollørerne, at der var blevet fanget 3 fisk på hele sektoren, så ikke mange fisk. Der var ligeledes fanget en del Havbars, men desværre alle under målet. Lige inden det blev mørkt fangede jeg en enkelt skrubbe på 29cm, og kontrollørerne sagde at jeg var med i kapløbet om de gode sektorplaceringer. Jeg fandt senere ud af at sidste års vinder, Tim Berger stod 3-4 pladser længere mod højre, men at han ikke p.t. havde fanget noget. Ok, så var der stadig håb. Fangede dog ikke mere efter mørkets frembrud. Flere pakkede også sammen før konkurrencen sluttede. På parkeringspladsen hørte jeg at Tim havde fanget 2 fisk og at der var en som havde fanget en torsk på 51cm, så nogen høj placering rakte min lille fladfisk vist ikke til.
  Gullash Baronen på Gullash kanonen Så er det snart pandelampe tid Jim's undermåls bars, som der var rigtig mange af

Tilbage i fiskeriets hus blev der serveret det traditionelle måltid og derefter præmieuddeling.
I år var der sørget for en mikrofon og højttalere, så man rent faktisk kunne høre hvad Fritz sagde. Det var rigtig godt da der var rigtig mange mennesker i lokalet og nogle råbte/snakkede lidt højt. Vi startede med gættekonkurrencen og der var blevet fanget 29fisk.
Største fisk 1 torsk på 51cm fanget af Renato Mugnai på sektor Houvig. Der var ingen juniorvinder i år og så kom vi til hovedgevinsten på de 10.000kr med 3 fisk blev det Alexander Dorow og sektorvinder på Sidselbjerg strand.
Herefter gik det slag i slag og vi opnåede flere god placeringer til vore medlemmer i DSK.
Flere havde taget den lange tur fra Sjælland til Nordsøen for at deltage, bl.a. Ivar som brillerede med en rigtig god placering, som nr.4. Herefter kom Palle Og John, som også hver havde fanget 2 fisk.
Jeg selv kom på en delt 12-13. plads med en fisk og jeg kunne trøste mig med, at hvis jeg bare havde fanget en fisk mere over målet var jeg blevet sektorvinder i Houvig. Der var som sædvanligt rigtig mange præmier at vælge imellem, og jeg valgte et rigtig fint spinnehjul til samlingen. Da der var flere præmier end deltagere der havde fanget fisk, så blev der trukket lod om de resterende præmier og alle fik noget med hjem, nye strømper, endegrej, forfangsmapper m.m.
Til sidst kunne Fritz gøre opmærksom på at der om 4år var 25 års jubilæum og til den tid vil der være 25.000kr til 1.præmie, så der bliver virkelig noget at kæmpe om.
En stor tak til Kott fritid for igen at lave et rigtig godt arrangement, som vi glæder os til hvert år.
Ivar Palle  Osvald og John
Følgende deltog fra DSK
Kristian Pedersen, Ivar Andreasen, Jim Pedersen, Peder Langkaster, Henning Christensen, René Mortensen, Arne Jørgensen, Palle Mikkelsen, John Christensen, Frode Harritz og Per Højsgaard