Hjem |  Forum |  Kalender

 

                               Nytårskur København, 30.12.2017
 
Nytårskuren vil gå over i historien som den med mindst fremmøde i mands minde, ingen fisk fanget – og at det pissede ned hele dagen..
 
Der var mandefald!
Rodney meldte afbud på sit modersmål – på rim sgú, ren Shakespeare. Poet and Caster in one Person; altså Rodney..
Peter Ø meldte afbud, fordi han skulle til en forsinket julefrokost. What?!? En surfcaster, der hellere vil drikke øl, end fiske med vennerne..
Jim blev akut sygdomsramt i den nærmeste familie og meldte sig som plejer. Det var nu også et lortevejr.
Kristian måtte ligeledes melde afbud samme morgen, konen havde beordret ham til at være lidt social, så Kristian var ùdkommanderet til tvangsfødselsdag og måtte sidde og drikke varm kakao og spise lagkage og hjemmebagte boller hele dagen, mens tankerne måske var et andet sted. Life sucks!
Hvem var så tilbage til at videreføre klubbens smukke tradition med at afslutte året med lidt fiskeri  og en skål i gode nytårsdråber? Èn selv, måtte drikke dem alene, suk..
Ellers en god ide at afholde nytårskuren i forbindelse med Street Fishing i Københavns Havn. 
 
Starten var fra om formiddagen og jeg gik rundt og fiskede på pladser, hvor man normalt ikke må fiske. (har jeg nok gjort alligevel)
 Med kig over til Operaen lige neden for Margrethes pæne hus, her hvor rutebådene til Aarhus og Ålborg lagde til for mange år siden og hvor skibe fra hele verden lossede deres varer.
På Kvæsthusbroen, nu Ofelia Beach, hvor rutebådene til Oslo og Bornholm havde deres anløbsplads.
I Havnegade, hvor spritruterne til Malmø og Landskrona havde deres storhedstid dengang fra slutningen af halvtresserne, hvor bådene pilede frem og tilbage over sundet, hvor man kunne få serveret det Store Kolde Bord med toldfri øl og snaps, med musik og dans og hvor mangen en brandert er båret fra borde og mangen en svensker ikke har nået sidste båd hjem fra det forjættede land med den liberale alkoholpolitik, helan går! Nu er den smukke gamle toldbygning, hvor man gik igennem, omdannet til mondæne restauranter og der bliver spillet jazz i verdensklasse her.
 
Et vældigt liv var der på havnen, broerne gik op og ned mange gange om dagen; alt dette er væk nu, erstattet af smarte cafeer og folk, der promenerer og både kan være på Facebook og sippe caffe latte, samtidig! og man kan oven i købet fiske eller tage en dukkert de steder; sikke en udvikling.
                            
 
Der var pænt fremmøde på de forskellige pladser, mange kom og gik, de fleste gik igen ret hurtigt. Man holder ikke længe i moderigtige sneakers og korte smarte jakker.
Havnerundfarten sejlede tæt forbi og der blev taget masser af billeder af de mærkelige mennesker, der stod der i regnen, Mon det er det de kalder dansk hygge?
Turister kom forbi og spurgte undrende: ”How can You fish here, in a Harbour”? Jeg svarede høfligt: ”Madam, the fish doesn´t know it´s a Harbour and I really don´t think they care, the water is very clean and they can feed here.”
 
Som dagen skred frem kunne jeg se det ville blive svært, jeg var grejæsken igennem adskillige gange uden held, jeg flyttede mig til forskellige pladser og prøvede at variere fiskeriet, i mellemvandet efter havørred og dybt langs bunden efter torsk. Jeg fiskede langt ude og jeg fiskede helt inde ved kajen med risiko for at hægte en rusten cykel eller en indkøbsvogn, som sjove mennesker havde kastet i vandet. Resultatet blev det samme; der var meget langt op til kvoten i Øresund på fem torsk per mand per dag.
 
Jeg så udstyr og grej af enhver art, fra fine sager til seks fods børnesæt i plastik fra Bilka eller gummistænger nede fra tanken.
Der blev brugt alverdens former for blink og woblere, nogle mødte op med fantasifulde slaskedyr i latex i alle størrelser og farver. Nogle lignede noget fra konkursboet i et pornolager, blot med en krog i, fra små tyksakker af analfrækkerter til moppedrenge i dildostørrelse, der vred og vendte sig lokkende og forførende i vandet, som en stripper på steroider.
 
Mørket faldt på og fiskeriet sluttede sidst på eftermiddagen. Jeg gik over til indvejningspladsen, ikke mange var tilbage. Kun syv fisk deltog, største på 2,6 kilo, et magert resultat med tanke på, hvor mange der var mødt op, Førstepræmien var en kort stang til geddefiskeri, godt det ikke var mig, der vandt den. Fiskebilleder må man tænke sig til.
 
 
På vejen hjem i varmen gik jeg over Kongens Nytorv. Hotel d´Angleterre havde glemt at pille juleudsmykningen ned; man kan jo godt synes den pæn, selv om man ikke har råd til at bo der.
 
Godt nytår,
Ivar
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
                       Nytårskur Øst-Midtjylland, 28.12.2017
 
Nytårskuren blev som sædvanlig holdt ved Risskov. Vi var kun tre fremmødte, Steen, Peter W og Arne. De øvrige var ramt af arbejde, familie arrangementer og lignende.
Vi havde hentet børsteorm, en pakke til hver, som viste sig at være mere end rigeligt. Der var fisk, en lille skrubbe på mål, og ellers var ormene for det meste urørt. Men så havde vi som sædvanlig god underholdning af kajakroere der ikke kan forstå tegnsprog ( med lyd), om at de skal sejle længere ud. De fleste sejlede nu pænt langt ud, men helt som traditionen byder, så var der selvfølgelig en dame der sejlede ind i Peters line, og hun kunne nu slet ikke forstå at Peter ikke halede sine liner ind når nu hun kom!
Skålen i det traditionelle bolværksvand blev selvfølgelig udført helt efter forskriften. Efter et par timer pakkede vi sammen, og sagde tak for 2017.
Mange hilsener fra os til jer alle, om et godt nytår.
Arne