Hjem |  Forum |  Kalender

Steen og Jette til Kastestævne i Belgien

 

 

I forbindelse med BSC’s (Belgishe Surfcasting Club) 30 års jubilæum, holdt de i Kristi Himmelfartsferien et stort jubilæumsstævne ved Antwerpen..

Undertegnede og Jette blev lokket til af deltage i stævnet og jeg må sige at det var en stor og lærerig oplevelse.

Desværre har Jette været ramt af lidt skader og uheld op til stævnet, så vi besluttede at hun ikke kastede, men da turen var betalt, så tog hun med som hoffotograf. Det gjorde hun så også til ug. Vi kom hjem med over 800 billeder og en del video fra stævnet, så noget redigering fulgte.

Kastebanen 

Klubben råder over en kæmpestor kastemark, der muliggør kast i alle vindretninger, noget der blev brug for, da vinden drejede 180 grader fra lørdag til søndag.

Desuden har de et stort klubhus med køkken og toilet, faciliteter vi kun kan misunde

Fredag var der fri træning på pladsen, noget jeg udnyttede til fulde, da der også var et par venlige sjæle, der hjalp med at få kastestilen lagt lidt på plads, så alle de kast, jeg kunne få, var velkommen.

Lørdag var det den individuelle konkurrence, og med knap 60 deltagere blev der kastet i to grupper. Der var frit valg mellem 125 og 150 gram, og man måtte gerne skifte undervejs. Der blev kastet seks kast og bedste kast talte.

Specielt deltagerne fra Japan skilte sig ud, med meget slanke stænger og en utrolig eksplosiv stil. Konkurrencen blev også vundet af en japaner, både hos damerne og herrerne.

Japaner kaster Fuglerede Singapor style

Lørdag aften var der stor grillmiddag med alt hvad man kunne spise, samt drikkevarer til fornuftige priser €1,- pr. stk. uanset hvad man købte af øl og vand.

Søndag stod så på team event, hvor kasterne var blevet inddelt i hold efter deres resultater fra lørdag, med det mål at gøre holdene så lige som muligt. Det gav en meget tæt konkurrence og inden sidste kast, var der kun ca. 12-13 meter mellem 1. pladsen og mit hold (team nr. 10), der på det tidspunkt lå på 7. pladsen. Heldigvis kunne det hollandske medlem af mit hold lægge 18 meter til sin distance (ny PB, perfekt timet) og jeg kunne klemme mit lod fem meter længere ud (we do not crack under pressure!). Det gjorde at vi rykkede op på andenpladsen, et fantastisk resultat!

     De fantastiske fire Team præmie

Præmierne til stævnet var et kapitel for sig selv, og sikke et overdådigt præmiebord! Selv børnene var der tænkt på.

Der var Zziplex stænger til vinderne af team konkurrencen. Mit hold blev begavet med et komplet Zzeta Tuning hjul, et krus med stævnelogo, team placeringen samt navnene på team deltagerne. Derudover fik de tre første kvinder i den individuelle konkurrence, hver et specielt smykke, lavet til konkurrencen.

Og meget meget mere. Uh! Jo, øl var der naturligvis også. Alle fik præmier med hjem.

 

Personligt blev der ikke sat nye rekorder, men jeg synes selv, at jeg fik godt styr på mit kast efter fredagens instruktion, og længderne var da også repektable, omstændighederne taget i betragtning (lørdag,  højttryks vejr og næsten ingen vind. Søndag fugtigt med lidt regn af og til).

Det var mit (vores) første internationale stævne med deltagere fra lande så langt væk som Japan og Singapore. Det er bestemt heller ikke sidste gang vi tager udenlands. Det har været en kæmpe oplevelse og vi har fået mange nye venner.

Alle resultater kan ses her:

http://www.surfcasting.be/files/resultaten/2018/individual_results.pdf

http://www.surfcasting.be/files/resultaten/2018/team_results.pdf

 

Bedste hilsener

Jette og Steen