Hjem |  Forum |  Kalender

                            Surfcasting DM 2018 på Djursland

For førte gang i vores 19 års lange historie, havde vi valgt at afholde DM på Djursland. Her brugte vi Krakær Camping som base, og fiskede ved Rugård strand, hvor vi havde fået lov af Rugård gods til at køre ind på strandarealet og parkere. Til kastekonkurrencen havde vi lånt en mark af en flink bonde på Drammelstrup gård, lige uden for Tirstrup. Agnene var som sædvanlig fine orm, leveret fra Kott fritid.

Lørdag morgen kørte vi ud til Rugård strand, hvor vi, 19 mand, blev fordelt på 20 pladser. Vejret var fint med en frisk vestlig vind, rygvind, drejende lidt ned i syd. Det trak med nogle byger, hvor vi var så heldige kun at få enkelte dråber.

Vi fiskede fra kl. 11 til 18, med en halv times pause, hvor vi skiftede plads.

 Stranden mod syd, med øen Hjelm Der gøres klar  Stranden mod Nord, med Glatved i baggrunden

Der plejer at være livlig kommunikation på mobilen, så man kan følge med i hvem der fanger hvad, men desværre er antenne forholdene helt fra værende på Rugård strand, så der var langt i mellem opdateringerne, men rygtet gik at det var på de høje numre der skete mest, hvilket også viste sig at passe. Der blev kæmpet hårdt mellem Peter Ø, Jim, Tage og Anders P. Det endte med at Peter Ø vandt med 8 fisk og fik 324 point, Jim på 2. pladsen med 7 fisk og 321 point, kun 3 point fra Peter. På 3. pladsen kom Tage med 7 fisk og 297 point. Anders kom på 4. pladsen med 7 fisk og 280 point. (se resultat listen nederst)

Der blev fanget 70 fisk i alt, hvilket giver 3,7 fisk i gennemsnit pr. mand. Det var 57 skrubbere, største 37 cm - 2 issinger, største 35 cm - 4 rødspætter, største 35 cm - 6 makreller, største 40 cm - 1 hornfisk 38 cm.

        Jim med flotte makreller, taget på flydeperler Permed flot issing på 35 cm Der gøres klar på kastebanen

Søndag afholdt vi kastekonkurrencen på en mark, hvor der var sået efter afgrøder, så vegetationen var lidt høj, men det gik fint. Vi havde medvind på ca. 6 m/s, som dog drejede lidt på tværs i de sidste kast.

Vi blev kun 12 til kastekonkurrencen, da der var flere der faldt fra p.g.a. diverse dårligdomme og andet.

Det viste sig hurtigt, at det var Kristian og Tage der var længst ude som forventet. Kristian på 1. pladsen med 216 m, og Tage på 2. pladsen med 203,5m. Desværre havde Steen K problemer med timingen i kastet, så han var hyppig gæst uden for banen og Per havde problemer med sine hjul, så han lavede de flotteste fuglereder. Arne derimod kunne holde niveauet fra 2. Grand Prix og kom på 3. pladsen med 180,4m

Et rigtigt flot resultat stod Steen C for. Han var for første gang med til en kaste konkurrence, 2. Grand Prix sidst i august, hvor han kastede ca. 84 m. Her fik han noget instruktion og gode ideer, som han kunne arbejde med. Det gjorde Steen C, og han præsterede rigtig flotte 140,4 m, kun en måned senere. Der må være potentiale til meget mere, når Steen får bygget mere på kastet.

Resultaterne fra fiske og kaste konkurrencerne betød så at vinderen af den kombinerede blev Tage, på 2. pladsen kom Kristian, og Peter Ø på 3. pladsen.

Årets sponsorer var Kott fritid og Pure fishing

Stort tillykke til de tre Danmarksmestre Peter Ø, Kristian og Tage.

Alt i alt en rigtig god weekend, håber vi ses til næste år, øst for Storbælt, med endnu flere nye deltagere.

Arne

Tryk her for resultat i Fiske konkurrencen

Tryk her for resultat i kaste konkurrencen

Tryk her for resultat i Kombineret konkurrence

Deltagere i kaste og kombineret konkurrencer

            Deltagerne i kaste og kombineret konkurrencer