Hjem |  Forum |  Kalender

 

                                 Nordsø Cup 2018

Sidselbjerg strand

Lørdag d. 27. 10. 2019 gik turen atter engang vestpå til Nordsø Cup, som skulle afholdes for 23 gang. Det bringer minderne om min første deltagelse i NC, som var anden gang det blev afholdt i 1997. Jeg havde ringet til Sandormskiosken for at høre hvad NC var for noget, for jeg ville da lige komme over og se hvad det var. Men efter Ebbe og jeg havde talt sammen i en halv time havde han fået lokket mig til at deltage. Så jeg drog derover med mit enlige billige surfcaster sæt og sandspyd, indkøbt i Ebeltoft ved Steffen. Fik en super oplevelse.

                                   Vi fik fine navneskilte;)

Fik plads ved siden af verdensmesteren, der viste alt det nye grej frem, World Champion stænger o.s.v. men absolut en flink fyr, der var meget hjælpsom. Det små regnede næsten hele konkurrencen, og jeg fangede en eller to undermålere, mens min nabo hev mange fisk ind, men da vi sluttede havde vi begge lige meget på scorekortet 0. Jeg havde fået en af micro hytterne ved indkørslen til Nr. Lyngvig camping. Jeg har så deltaget lige siden, med undtagelse af tre gange. Nåh, men tilbage til nutiden;)

Jeg skulle først til Silkeborg og samle Roland op, hvorefter vi fortsatte over til P. pladsen lige uden for Haunstrup, hvor vi skulle møde Peter W til en kop kaffe og en morgenbasse. Det er en tradition vi fra det Østjydske, har holdt i hævd i mange år. Herefter gik turen til Nr. Lyngvig Camping, hvor vi fik vores hytte, og klædte om.  Efter at have fået vores orm hos Kott Fritid, mødte vi alle de øvrige deltager i Fiskeriets hus, hvor vi skulle trække pladser. Der var mødt 10 mand fra DSK, og der var 103 deltagere i alt. Der var 5 strækninger med i år Houvig , Sidselbjerg, Strandgården,  Bækbygård og  Odbjerg strand. Sidselbjerg var igen i år udpeget til ”invalide” strand, så folk med div. dårligdomme og lignende kunne få grejet kørt ned på stranden og retur, rigtig god service. Her var vi nogle stykker fra klubben som havde lagt bilet ind;)

Da mindstemålene på skrubbe, ising, pighvar og slethvar er helt fjernet i Nordsøen, havde arrangørene valgt at mindstemålene for dem var 20 cm.

Vi startede fiskeriet kl. 14.00, med rigtig godt vejr, svag vind fra NØ, stigende vand, og ret kraftige bølger / dønninger.  Jeg havde fået en plads med meget lang og lav strand, så vandet løb indover hele tiden, og da jeg kom i gang med fiskeriet, viste det sig at der var en ret dyb rende lige ude hvor bølgerne brækkede, så det var rigtig hårdt arbejde at trække lodderne op over. Strømmen var rimelig kraftig sydgående. Jeg kunne holde bunden, men når der var fisk på gik loddet som regel løs, og jeg skulle hive dem hjem nede fra sidemanden.

DSK medlemmer  Gullasch suppe på ormene

Ca. 14.30 fik jeg en sms fra John, der stod 7 pladser nord for mig, at han allerede havde fået de første tre. Ret hurtigt derefter fik jeg også de første. (Se samtalen her) Ud over dem der talte med fik jeg også en del undermåler, specielt af hvillinger. Det viste sig at der var mange fisk, og det er første gang jeg har fanget så mange fisk til NC, selvom jeg et par gange har vundet en sektion. Jeg havde en enkelt skrubbe på 20 cm, og 2 der lå lige under det gamle mindstemål, resten af fiskene var rigtig fine, men min torsk på 51 cm, var desværre fyldt med store sår. Jeg havde så travlt med fiskeriet at det var svært at få tid til at spise årets gullasch suppe. Håbet om at vinde sektionen var der, men jeg havde hørt at der var en på strækningen der muligvis havde fanget flere end mig, var det John eller hvem? Det viste sig at være Henning der havde 22, mod mine 16, og John havde 11. Henning vandt sektionen, med mig på en 2. plads og John på en fjerdeplads.

Der blev fanget 762 fisk, af 79 mand, så der var 24 der ikke fangede noget. Største fisk var en ål på 66 cm. Vinderen Jörn Reiche havde fanget hele 37 fisk, så han løb med de 10.000 kr. kontant. Henning fik en samlet 3. plads, rigtig flot. Som sædvanlig var der masser af præmier at vælge imellem, også så mange at der blev trukket lod om de sidste blandt dem der ikke fangede fisk. Alle fra DSK fangede fisk. 

se resultatet her   

Igen et godt arrangement, som jeg helt sikkert er med til igen næste år.

Arne