Hjem |  Forum |  Kalender

                                   Specimen Cup 2018

Atter i år måtte årets SpecimenCup på Sjælland, som traditionelt afholdes om foråret, desværre aflyses.

 Så igen i år henlagde vi begivenheden til Gjerrild Klint nord for Grenå. Indkvartering og frokost var i Randers Sportsfiskerforenings hus, som ligger lige ved stranden. Dejligt bekvemt for fiskeriet. Igen i år valgte vi at slå det sammen med julefrokost for dem der havde interesse.

 Fredag den 2/11 mødtes 12 medlemmer op for at indtage en gedigen frokost, sågar med friske fiskefileter fanget tidligere. Mureren og Steen Kjær havde sørget for en pæn portion træbriketter og bøgebrænde, så brændeovnen kunne lune hele weekenden. 

Frokosten var velsmagende takket være en stor indsats i køkkenet. Der blev ligeledes delt ud af diverse hjemmelavede snapse, noget der varmede godt indvendigt.

lørdag mødte alle op kl. 0800 til fælles morgenbord, med rundstykker, blødkogte æg, kaffe og juice. Nå nej, den havde Palle glemt at købe, så det blev vand til dem, der måtte ønske det. osv.

  Morgenmad  Udlevering af orm

Senere blev der kaldt til samling hvor der blev orienteret om dagens fiskekonkurrence, samt udleveret agn.

I alt var vi 7 hold - 14 personer. Dejligt at se Steen C. og Frank, to af vores nye medlemmer, deltage i konkurrencen.

 Det var virkelig en smuk dag. Vejret viste sig fra sin bedste side, med solskin og svag vind fra sydvestlig retning. Fiskeriet skulle begynde med 1. halvleg fra 1000 - 1430 og 2. halvleg fra 1530 - 2000. I alt 9 timers fiskeri. Og på denne årstid bliver det jo tidligt mørkt, så lidt mørkefiskeri skulle også praktiseres 

Oven på udmeldingen om bortfald af mindstemål på en del arter, var det besluttet at beholde vores mindstemål som hidtil, med en meget lille justering. Personligt synes jeg det er vigtigt at melde klart ud, hvad klubben mener om de nye regler, og specimen cuppen er et godt eksempel.

Der var fisk. Ikke voldsomt mange, men nok til at en del hold kunne mønstre fuldt hus i to arter i første halvleg. Et af de afgørende øjeblikke var, da der blev fanget en havørred, den forjættede tredje art, som alle holdene jagtede. Der blev også fanget andre arter, bla. sej, men desværre under mål.

 Fiske strækket Formandenmed den flotte havørred

Anden halvleg blev en lidt mere spredt affære og placeringen på stranden blev afgørende for, om man fik flere arter. Visse steder var der kun en art at fange, mens andre steder var det lidt mere varieret.  

Efter endt fiskeri var det tilbage til huset og få noget mad. Madpakker under fiskeriet og aftensmad lørdag stod de enkelte deltagere selv for, nogle bedre beværtet end andre, tak til Jette, for en forrygende gryderet. Resultatet skulle jo også opgøres, men de fleste havde nok en god idé om, hvem der løb med sejren. Mere spændende var det med de efterfølgende pladser, og det skulle vise sig at blive en ret tæt affære.

 Resultatet kan ses ved at klikke her....

 Efter sejrsceremonien gik der ikke lang tid, før folk trissede i seng, det slider lidt på korpus med sådan en gang intensivt fiskeri. En medvirkende årsag var nok også at det lykkedes John at sætte ny varmerekord i fællesrummet….. Selv John måtte indrømme at det var nok lidt til den varme side, men briketter og træ skulle forbruges, og det blev det.

 Søndag startede vi med fælles morgenmad, og herefter rengøring af huset, og omkring 10:30 var alle på vej hjem.

 Endnu en gang et dejligt arrangement i godt selskab. Stor tak skal lyde til især Per, Palle og John for indsatsen - og til vi andre tak for en god oplevelse.

Steen Kjær Larsen