Hjem |  Forum |  Kalender

 

 

                               Landskamp i surfcasting Danmark-Tyskland 2019

Det er 19. gang, vi afholder landskamp mellem vores to stolte lande. Det er lidt ligesom et stort fættertræf, og gensynsglæden er altid stor i vores store familie af surfcastere. Nogle må jo blive ældre, andre har samme alder, som de altid har haft. Sidste år var vi i Rendsburg, selvom vi egentlig burde have været i Danmark. Og i år er vi så i Danmark, selvom vi egentlig burde have været i Tyskland. Det kommer vi så til næste år, hvor vi skal have markeret et 20 års jubilæum i de samme rammer, hvor det hele begyndte. Det glæder mange sig til.

Efter at have fået tæsk af tyskerne i mange, mange år, så vandt Danmark faktisk sidste år. Og sørme om det ikke lykkedes igen. Ein mal ist kein mal, siger den klogeste mand, jeg kender. Aber zwei mal. Og så i træk. Så er det ikke længere tilfældigheder. Og så behøver vi ikke komme ind på, at det var et noget amputeret hold tyskerne har stillet med de sidste par år ;-)

Når vi mødes i Danmark, er basen som regel Givskud vandrehjem, og således også i år. De fleste møder om fredag til lidt hygge og glade gensyn. Og lørdag morgen efter et solidt morgenmåltid og godt med kaffe går det løs på den fineste kastemark, man kan opstøve i kongeriget. Danskerne stillede i stærkeste opstilling med to hold af seks mand. Tyskerne stillede med et hold. Der skulle kastes i tre vægtklasser med 125g og 150g obligatorisk og frit valg mellem 100g eller 175g som den sidste vægt.

 

Resultatet beregnes ved at tage summen af distancerne for de tre vægte fra de fire bedste mand på hvert hold og lægge dem sammen. Og som nævnt vandt danskerne igen – med en relativ stor margin endda. Tyskerne blev nummer to og det danske 2. hold blev nummer tre. Alt er godt.

Middag var igen et problem for Givskud vandrehjem, som åbenbart er et meget populært sted. Der var simpelthen ikke plads til os. Så vi måtte drage til Jelling Kro. Her fik vi til gengæld et herremåltid bestående af solid hakkebøf med kartofler og sovs ad libitum. Om aftenen var vi hjemme i vante rammer på vandrehjemmet og fik smagt god whisky.

Søndag har vi en individuel konkurrence, hvor vinderen er den der kaster længst efter gældende regler. Og det skulle blive spændende, for to gamle kendinge rekordholder Bue og Langkasteren havde æret os alle med deres deltagelse. Og det blev netop de to, der sloges om kaste længst. Noget efter de to supercastere konkurrerede tre kastere, nemlig Kristian, Lothar og Steen om trediepladsen. Og da dagen var omme, blev rækkefølgen:

1. Langkaster (Peder Langkjær)

2. Bue

3. Kristian

Vi er mange, der glæder os til det helt særlige fættertræf næste år i Tyskland. For snart 20 år siden startede det hele i den legendariske Dirks Garage på Fehmern. Garagen står ikke mere. Til gengæld skulle der stå en spritny restaurant hos Dirk klar til os. Reservér weekenden i god tid. (beretning fra 1. Landskamp)

Kristian

Hold resultat her

Individuel resultat her

Link til Jettes billeder

  

          2. plads hold                             1.plads hold                              Individuel