Hjem |  Forum |  Kalender

 

DM i surfcasting 2019
V/ Jim Pedersen

Formanden rydder bordet, næsten ……..

Lad det være sagt med det samme, - DM’et i år var helt fantastisk. Og det var meget passende, når det nu var 20. gang det blev afholdt.

                                        Lasse med største fisk på 46 cm

Arrangørerne, Surfcastingsektionen i Danmarks Sportsfiskerforbund, havde valgt at vi skulle bo på Korsør Camping, hvor vi boede fire mand pr. hytte.

Forholdene på campingpladsen var helt i top. Vi blev mødt med stor venlighed og hjælpsomhed. Fx havde hver mand sit eget magnetkort og der var god plads til at parkere vores biler lige ved hytterne. Dejligt at man kan have sit dyre fiskegrej tæt på.

Fredag aften afholdte Dansk Surfcastingklub generalforsamlingen og mht. detaljerne henviser jeg til referatet. Jeg vil dog lige nævne et par ting fra aftenen.

For det første oplyste formand Per, at vi havde fået 10 nye medlemmer!

Og så blev vinderne af Point Cuppen kåret. Link til resultat

Lørdagen startede med, at vi spiste morgenmad i hytterne og smurte dagens madpakker. Inden lodtrækning om fiskepladserne blev der uddelt orm. Som sædvanlig leverede Hvide Sande Ormeeksport – Kott Fritid, fremragende orm – tak for det!

Og så var det ellers af sted til fiskepladsen, som Kristian havde fundet frem til. Den lå lidt nord for Skælskør, i en lille bugt. For enden af Egerupvej kunne vi parkerer helt ned til vandet. Stranden bestod mest sand og på stranden var der blæst en hel del ålegræs op. Det var lidt tungt at trække vognene i det løse sand og ålegræs. Dem med ballonhjul havde det absolut nemmest. Det stykke vi skulle fiske på var forholdsvis ens for alle mand. Der var sandbund ud til cirka 80  – 100 meter ude, hvor den mørke bund startede. Forskelligheden på pladserne var revledannelserne, der naturligvis ikke var ens på hele fiskestykket.

Der var frisk vind fra sydvest, dvs. skråt ind på land fra venstre. Vi startede fiskeriet ved højvande. På grund af vinden var der en hel del tang i vand. Det var mest ålegræs, så det var ikke så slemt, at få af linen.

  

                 Jim med dublet                                            Per arbejder for de mange fisk

Ved fiskeriets start forsøgte de fleste sig med at kaste ud til grænsen mellem det lyse sand og den mørke havbund. Det var bare ikke dér fiskene var dén dag. Formand Per fiskede med den ene stang meget tættere på land. Hvorfor ved jeg ikke, men du kan jo spørge ham. Men sikkert er det, at Per ikke fortryder det. Ret hurtigt gav det en dobbeltfangst af to skrubber.  Hurtigt fik Per også den anden stang ind på den korte afstand. Fiskeriet gik forrygende. Senere fortalte Per, det havde han sgu aldrig prøvet før. Altså det med hug og fisk hele tiden. ”Jeg var fand´me ved at blive stresset” sagde han.

Da Per havde fanget omkring 10 skrubber, opdagede han nabo til højre, at Per havde gang i den. Naboen det var mig. Og som den flinke mand Per er, fortalte han, at det var tæt på land han fangede fiskene. Og tak for det Per. Alt godt har en ende, men inden fiskeriet døde ud, nåede jeg at fange 9 skrubber.

Det var så tydeligt, at fiskeriet døde ud, efterhånden som vandstanden faldt. Samtidig drejede vinden lidt mod vest og strømmen lagde sig.

Meldingen om Pers fine fangst havde bredt sig som en steppebrand. Derfor var der naturligvis store forventninger til anden halvleg og pladsskifte. Desværre holdt forventningerne ikke stik. Eftermiddagens fiskeri kunne slet ikke måle sig med formiddagens fiskeri. For mit eget vedkommende blev det kun til 4 skrubber. Alle 4 fangede jeg cirka 25 meter ude, lige på indersiden af første revle.

Da fiskeriet sluttede, var der ingen tvivl om, hvem der havde førstepladsen. Derimod var der stor spænding om de næste topplaceringer.

 

                                       Formand Per med en af sine mange fisk

Inden spændingen blev udløst, skulle vi spise fælles middag på cafeteriet der ligger i forbindelse med campingpladsen. Sjovt nok hedder det Madhuset Bælt´stedet. Her fik vi en to-retters menu, der bestod af varmrøget laks, med salat, brød og dressing. Hovedretten oksefilet og hamburgerryg, 2 slags kartofler, 3 slags sauce og salatbar. Ingen gik sultne derfra.

Bagefter skulle der deles præmier ud for lørdagens fiskekonkurrence. I anledning af de 20 år, var det et overdådigt præmiebord, der var præmier til alle, flotte præmier. Udover de præmier vi selv havde købt, skal der lyde en kæmpe stor tak til sponsorerne. Lasse fra Kott Fritid havde blandt andet fede stænger og hjul med. Og fra Tyskland havde vores ven Dirk Christiansen givet fint grej. Tak tak tak til alle inklusiv DSF.

Vi var 18 fiskende deltager og vi fangede tilsammen 142 skrubber med den største på 46 cm fange af Lasse. Førstepladsen gik til Per, der fangede 25 skrubber og anden pladsen fangede ”kun” 14 skrubber og det var Steen af Nyborg. Se skemaet med det samlede resultat.

Vandreskulpturen ”Drømmen” blev uddelt. Sektionen havde valgt formand Per og takkede ham for det store arbejde han har gjort for surfcasting. STORT TILLYKKE.

Regnen havde stået ned i stænger natten til søndag og vinden var taget til. Kristian påstår stadig, at det er skønt at ligge i telt trods sådan et vejr. Og hvad gør det, at man hoster og snotter lidt, man er vel surfcaster.

Metrologerne havde lovet mere af samme slags vejr hele søndagen. Det var noget med en gammel orkan, der havde taget turen over Atlanten. De havde lovet omkring 8 m/s og 14 m/s i vindstødene. I dagens anledning kaldte vi det for kastevinde.

Det var en fremragende kastebane Anders Post havde skaffet til os. Nærmest en græsplæne. Vi kunne parkere bilerne meget tæt på vores opstilling på kastebanen, vi skulle bare over vejen. Og så passede det endda med vindretningen – det kan vi godt li’.

Tage havde grejerne med til udlægning af kastebanen. Det gik ret hurtigt, mange hjalp til med opmålingen. Ydermarkeringen blev sat 220 meter ude, så havde Kristian noget at sigte efter. De valgte at nøjes med midtermarkeringen uden wire og sidemarkeringer – nemt og hurtigt.

Ved lodtrækningen til rækkefølgen af kast, var Steen fra Horsens og Jim, som sædvanlig nr. 1 og 2. De andre kastede jo med højre hånd.

Der var 5 kast til hver og alle valgte at kaste med 125 g. undtaget Anders Post med 150 g. og Arne med 100 g.

Der var ingen overraskelser i de korteste og længste kast. Ivar og Jim med de korteste kast og Kristian og Tage med de længste kast, begge over de 200 meter, med Kristians på hele 219,8 m, dagens længste kast.

Lige efter 4. kast kunne skyerne ikke holde sig længere, - det begyndte at styrtregne samtidig med at vinden tog til. Der blev fløjtet af til ”time-out” og alle krøb i læ. Især under den fornemme pavillon Steen og Jette havde med. Og med en granvoksen surfkaster i hvert hjørne, fløj den ingen steder.

Efter 5. kast var der ingen tvivl længere, om hvem der var vinder af kastekonkurrencen, nemlig Kristian med de 219,8 m. Der var heller ingen tvivl om hvem der var vinder af den kombinerede og dermed samlet set var Danmarksmester 2019. Stort tillykke til formand Per Højsgård.

Herfra er der bare at sige mange tak for et kanon godt DM 2019 og på gensyn i 2020. Vi glæder os allerede til 2020, hvor DM bliver afholdt på Langeland. Det viser sig at Steen fra Nyborg kender nogen der kender nogen, som har adgang til et sted med super overnatning, men mere om det en anden gang.

Resultater fiskekonkurrencen

Resultater Kastekonkurrencen

Resultater Kombineret konkurrence

Jim

 

Deltagere i kaste og kombineret konkurrencer.

Link til Jettes billeder