Hjem |  Forum |  Kalender

     Beretning fra nytårskuren i Nordjylland 27.12 2018

Så fik vi afviklet vores traditionelle nytårskur på stranden ved Kjul strand v/Hirtshals.
Vi fiskede i frisk vind ca. 9-10 s/m fra vest nordvest, men fisk var der ingen af i dag, men til gengæld var vi kun 3 mand Bue, Anders og jeg som havde en stang hver i gang.

Stig havde problemer med sine fødder (podagra) så han kunne kun være i sandaler.
Bent og Carsten gad vist bare ikke ;-)

Vi havde besøg af 4- 5 stykker der ville høre lidt om vores måde at fiske på fra stranden, så måske nye kommende medlemmer.

                  Lidt læ må der til           Drømmen

Men som sædvanlig var det ikke fiskeriet der var i højsædet, men hygge og dejligt samvær, og slet ikke glemme mad og drikke som vi hver især medbragte.
Her kan nævnes, Stig med hjemmelavede hvide sild med brød, Bent med anderilette, Carsten med en rød aalborg, Bue med hjemmelavet agern snaps, Anders kom sædvanen tro med hans kones hjemmelavede drømmekage og portvin til, og undertegnede have lavet en omgang marinerede sild i `blar` samt de gode øl.

Så alt i alt nogle hyggelige timer fra 10.00 – ca. 14.30

Godt nytår og knæk og bræk i det nye år
John

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

               Nytårskur Østsjælland 31.12.2018

 

 

 Kuren var ikke rigtig blevet annonceret i år, så det blev et lidt spontant, men kort og hyggeligt træf.

Denne gang i Helsingør på Øresunds bred; afholdt her før, javel, men hvor finder man smukkere fiskeplads.

 Kristian og Ivar, Københavns sidste tilbageværende og aktivt udøvende surfcastere drog derop i samlet flok.

 Jim bor lige rundt om hjørnet oppe på nordkysten og var allerede ankommet og i fuld gang med at fiske.

 Peter Ø er flyttet til den nordlige udkant af whiskybæltet fem, seks kilometer sydpå og mødte op lidt senere; på cykel og uden fiskegrej! Peter mente ikke det kunne lade sig gøre, at køre med tilhørende udstyr og surfstænger på den tohjulede; hvabehar? Jeg har mange gange kørt tværs igennem København på vej mod havnen med min F2 med dens otte fod top bundet fast til overrøret. All right, det kræver lidt planlægning, når man skal dreje, men afmærket efter færdselsmæssige forskrifter med markeringer for og bag går det fint; jeg har da endnu ikke spiddet eller raget nogen ned (tror jeg da ikke)

 

 Et gråt, kedeligt vejr var det på årets sidste dag, svenskekysten var væk i tågedis, en gang imellem kunne man svagt skimte skyggen af en 200 meter flydende kolos glide stille forbi derude på sundet. Og så begyndte det at regne, silende, småkoldt og surt..

     Dragen ved kronborg 

Kristian hev en besynderlig kreation op af grejboksen; han havde haft den i over tyve år, fortalte han, men havde ganske vist aldrig prøvet den, nu skulle det være. Vi andre kiggede noget forbløffet, da Kristian trak en grøn ankellang sag over hovedet; den er vind- og vandtæt og den kan pakkes sammen i en inderlomme og den kan også bruges som telt, den er genial, sagde Kristian begejstret. Javist, og som burka og som kjole med lange ærmer, hvis man lige stod og manglede; og hvis man bredte armene ud kunne man godt ligne et grønt kæmpestort flyvende egern. Net uden at være prangende; en gadget en surfcaster bare må eje..

 

 Nu var det jo årets sidste dag, så der blev disket op med lidt af hvert. Østers hører sig til og blev fermt åbnet, og sådan nogle skal svømme, basta. Nu kan man jo godt more sig uden spiritus, men ingen af os havde lyst til at tage chancen, så der blev skålet i øl og Fernet Branca, Talisker og som dessertvin lækker Grappa.

Også en skål til Tore på andre sidan, skål gammalgubba, og god bedring med fruen.

 

      

 

 Der blev skam også fisket, sild og makrel og rejer var fundet frem fra fryseren. Fangsten bestod nu overvejende af store mængder åletang, der kørte rundt i Øresunds hårde strøm; kun Jim lykkedes det at lande årets sidste fisk, en skrubbe der kom ud igen, man er vel god af sig på sådan en dag. Det håbefulde ønske om en fem kilos torsk blev ikke opfyldt.

 

 Det blev til opbrud først på eftermiddagen, alle skulle hjem og gøre klar til nytårsaften, det ville ikke være populært at komme for sent hjem lige denne dag. Næ, tidsnok til at klæde om og skåle i champagne kl 18 og lytte til Margrethes kloge ord, om at vi skal opføre os ordentligt og at vi skal passe på hinanden. Ja, ja, vi arbejder på det..

 

Godt nytår, venner,

Ivar

-----------------------------------------------------------------------

 

                            Nytårskur Midtjylland  27.12.2018

Helt som traditionen byder, så var vi nogle få, Jette, Steen, Peter W og Arne der mødtes til årets nytårskur ved Risskov. Flot vejr, meget let fralandsvind og behagelig temperatur omkring 5 grader. Det er faktisk 17. gang i træk vi afholder det her i Risskov( http://surfcastingklub.dk/display.asp?id=422), og der er kommet et par traditioner til under vejs, specielt skal der smages på lidt bolværks vand, men det blev i den lette ende i år, da der var en der havde glemt den kradse;) En anden tradition der er kommet til hen af vejen er at vi helst skal fange en kajakroer, men for første gang i mange år, kom der kun en enkelt forbi, som holdt sig pænt på afstand.

  

Der blev fisket med saltede orm og sild, men desværre ingen fisk, og det skyldes helt sikkert fralandsvind i flere dage og der var lavvandet, og … en helt masse andre gode forklaringer.

Vi havde en hyggelig eftermiddag med kaffe og kage, og fik sagt pænt Godt Nytår til hinanden, og sluttede  seancen ved 15.30 tiden.

GodtNytår til jer alle fra os, med håbet om vi ses igen i 2019

Arne