Hjem |  Forum |  Kalender

Surfcasting Seminar Gjerrild Strand d.3/9-2022

 

Dansk Surfcastingklub havde indbudt til Surfcasting dag for begyndere/let øvede surfcastere.

4 pers. Var tilmeldt, men ak kun 3 dukkede op, men det var til gengæld 3 meget engagerede surfcastere. 2 var allerede medlem af klubben og 1 er måske et kommende medlem.

Vi startede med rundstykker og kaffe i Klubhuset ved Gjerrild, som vi plejer at låne fra Randers Sportsfiskerforening. Formanden fortalte lidt bredt om surfcasting og grejet dertil. Herefter skulle der bindes forfang og vi valgte at binde et alm. Paternoster med impact shield i bunden og herefter et bomber rig hvor begge kroge blev holdt af impact shield, se Dansk Surfcastingklub.


Det lykkedes at binde nogle rigtige fine forfang, som kort tid efter kunne agnes med børsteorm m.m. og fange fisk. Kott fritid havde sponsoreret en kasse med forskelligt frysetørrede agn og friske sand/børsteorm, tak for det. Vi brugte de friske orm og de fangede fisk, næste tur bliver de frysetørrede agn testet. Ved. 14 tiden stod vi alle klar med grejet på stranden i det fine vejr som årstiden nu bød på. Sol og tæt på de 20grader, men en frisk vind fra nord øst stod lige ind på kysten. Vi blev lidt udfordret med tang og plumret vand. Fisk var der, ikke mange men det lykkedes alligevel alle mand at fange nogle pæne skrubber op til 35cm på deres hjemmelavede forfang. Skrubberne var rigtig gode tykke, hvilket er kendetegnet her i efterårsmånederne.

 
Formanden viste deltagerne det nemme fiskekast ”Brighton/Easy Cast” se
Brighton cast - YouTube

Overhåndskastet kunne alle deltagere, så med lidt få justeringer på ens kastestil, kan man komme væsentlig længere ud, såfremt man ønsker dette. Herefter havde de lidt at øve sig på når der skulle kastes ud til fiskene.

Ved 16-17 tiden tændte formanden op i den medbragte weber grill og der blev serveret pølser med brød, kartoffelsalat og kyllingelår. Ovenikøbet med havudsigt, så vi kunne holde udkig til vores stænger der fiskede videre i mens vi spiste færdig.
Vi sluttede fiskeriet ved 18:30 tiden og alle havde fået en god oplevelse og forhåbentlig lysten til at tage ud igen med de lange stænger.

Hilsen Per