Hjem |  Forum |  Kalender
Re: Specemen Cup
Fra : Jim
Dato : 21-11-2017 12:40
Emne : Re: Specemen Cup

Jeg har været inde på hjemmesiden for officielle danske fiskerekorder. Her har man tilsyneladende også haft emnet om små-fisk oppe og vende.
Man er kommet frem til følgende:

"Det Danske Rekordudvalg fjerner grænsen på mindst 500 gram for registrering af rekordfisk!

I de hidtidige regler var det sådan, at fisk med en vægt under 500 gram ikke kunne anmeldes som dansk rekord, hvorfor en hel del fiskearter aldrig kom til offentlighedens kendskab selvom der var tale om ”store” fisk indenfor de pågældende arter.

I takt med at interessen for det såkaldte ”artsfiskeri” gennem årene er øget, og da der eksisterer rigtig mange fiskearter som aldrig opnår en vægt på 500 gram, så har Rekordudvalget besluttet, at arter under 500 gram fremover kan anmeldes og registreres som danske rekorder. Eneste afgørende ændring er, at fiskearter under 500 gram ikke registreres med baggrund i fiskens vægt, men alene af på baggrund af længden. Fiskearterne optages under en nyoprettet ”Mikroliste” hvor følgende regler gælder:

”På Mikrolisten kan der optages fiskearter, der vejer under 0,5 kg, og som ikke allerede er optaget på den traditionelle rekordliste. Fiskearten skal anmeldes efter længde (rundes ned til nærmeste mm), så det er den længste fisk indenfor den pågældende fiskeart (ikke den tungeste), der kan optages som rekord. Der anerkendes kun all-tackle-rekorder. Når en fiskeart overskrider 0,5 kg, rykker den automatisk op på den traditionelle rekordliste uanset at en lettere fisk er længere. Fiskearten overføres herefter til den traditionelle rekordliste. På alle fiskearter skal vægten tillige angives. Er det åbenlyst, at vægten er under 0,5 kg, er det ikke nødvendigt.”

Rekordudvalget har tidligere ført en uofficiel liste med fisk under 500 gram. Denne liste er nu ved at blive gennemgået for at se, at de pågældende fisk er registeret med mål. Er de det, registreres de naturligvis på den nye liste.

Fremover vil det derfor være en god idé at medbringe et målebånd, når man er på fisketur, da der skal indsendes et tydeligt målebåndsfoto som dokumentation. Regler og anmeldelsesskema er opdateret.
Per Ekstrøm"

Den danske rekordliste for små-fisk er ganske interessant læsning, tjek dette link:
http://fiskerekorder.dk/mikro-rekordliste/

Jim

Andre indlæg i tråden