Hjem |  Forum |  Kalender

    Surfere på sagaøen. En fiske- og rejsebeskrivelse.

Skift imellem siderne ved at trykke på nedenstående side numre. Kald større billeder ved tryk på dem.

Side 1     Side 2     Side 3     Side 4      Side 5     Side 6 

 

Vi fiskede med 13-14 fod surfcastingstænger og multihjul med 0,50-0,55 mm. nylonline hele vejen ud til riggen. Ingen knuder, der svækker, tak. Det er nødvendigt på grund af den grove bund og når de stærke fisk skal presses op fra stor dybde, væk fra klipper og tangskove. Til lettere strande, hvor der langdistancekastes kan man anvende 0,35-0,40 mm hovedline med 0,75 mm. slagline og multihjul i Ambassadeur 6500 størrelsen eller evt. store fastspolehjul. Lige som hjemme.

Steve fortalte, at når det virkelig går løs i april fisker man kun med én stang og en pulleyrig ude. Ellers får man ikke tid til, at spise sin madpakke eller drikke sin kaffe. Vi tror ham. Peter foreslog, at man evt. samtidig kunne fiske sej med kastepirk eller tung blink. Her skal der nok en uptide- eller bassstang til. Hjemligt spinnegrej kan ikke klare det og en syv fods havstang kaster man ikke langt med. Peter har selv prøvet, at fange dem på fluestang. Her taler vi måske om en klasse 10.  

 

                 

                                                   Ruskvejr - men også sol

          

                                  Dagens fangst renses - og nedkøles straks

Vi havde lejet en stationcar i lufthavnen i Reykjavik. Monster firhjulstrækkere med kæmpemæssige ballondæk er der ikke brug for. Vejene langs kysterne er gode og fine.

Fiskeriet deroppe på denne tid af året stiller krav til påklædning. Det er nødvendigt med vand- og vindtæt yderlag med fleece eller uld inden under. Vandrestøvler med en stiv sål til det grove terræn, hue og vanter. Waders kan blive hjemme.

         

                                Terrængående luksus - med runde balloner

         

                         Groft terræn                                       Stor fisk på vej op

Tryk her for næste del