Hjem |  Forum |  Kalender

Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11   Afsnit 12  

Afsnit 3:    

 

Ved den første dags fiskeri på Darrymore Land oplevede vi noget, som kaldes tidevand. Irlandsveteranerne kendte det godt. Det er noget med, at man flytter sit stangstativ frem eller tilbage hele tiden. Ivar kendte det nu også. Når han fisker ved Hundested stiger vandet 11 centimeter ved springflod. Her steg det 4,5 meter. Bent O´ var godt på vej til at blive øbo, da landtangen han stod på blev omringet af vand bagfra. Det kan nu ske for den bedste. Den erfarne Peter W var tæt på, at blive fanget på et klippeskær nogle dage senere. Det var ret underholdende, at have sit på det tørre og se ham storme gennem vandet, så det stod i kaskader for, at redde liv og lemmer og grej, da den store slusemester åbnede for portene.

Alt fiskeri var afhængigt af tidevandet. Det kommer på minuttet. Nogle steder kunne vi fiske to timer før og to timer efter højvande, så var det slut. Andre steder kun ved laveste vandstand for at kunne nå helt ud til fiskene ved maksimal kastelængde. Andre steder igen, kun ved højvande for ikke at miste grej, hvis det slæbte hen over rev og skær. Kedeligt var det ikke. Efter mange dages fiskeri og indhøstede erfaringer, stillede hardcore fiskeren sin opstilling 50 meter fra vandkanten på stigende vand. Så skulle han kun flytte èn gang, færdig.   

 

Nogle dage senere i Tralee Bay, fik Arne en ny specie til samlingen. Arne har muligvis engang læst om noget man kalder udtrætning. Det virkede. Han var godt udtrættet, da han endelig fik den modvillige rokke på land. En stingray med en ti centimeter lang pig, som han tydeligvis havde stor respekt for. Den slags fangst af en ny art koster almindeligvis øl.      

Bent O´ fik også sin første nye art, en småplettet rødhaj. Mere øl. Han er nu optaget i broderskabet og bør behandles med den respekt det giver. Øllet skulle indtages på vores vadested, pubben Natterjack. Ivar var på vej op til værten for, at fortælle ham om den tradition vi har når en mand har fanget sin første haj. Værten skulle så udråbe for det undrende publikum, at nu ville der komme en Dane op midt på gulvet og under stor andagt udbringe den klassiske hajskål. " Får vi be´om största möjliga tystnad". Det blev nu ikke til noget. Måske fordi Ivar frygtede for Bent O´s hævn. Han truede nemlig med, at gå op til værten og fortælle, at nu kom der en anden Dane, der ville komme op og synge for gæsterne. På den anden side, et par Guinness mere og Ivar havde sikkert gjort det. I stedet købte de øvrige, med drabelige hajfangster bag sig, mere Murphys, så det blev sent inden vi i nattemørket fandt ud til vores lille hus for foden af bjergene. Her gik det fra pubcrawl til hjemmecrawl med smagning af vores indkøbte nød rationer af single malt og dåseøl. Et par Guinness kommer på bordet. Godt selskab. Go´dag.       

 

  

              Darrymore                                        Trend                                     Ivar + haj

  

        Haj med Thor                                Våde fødder                                     Sikker grund     

  

               Vadested no. 2                         Glad Arne                           Uha, sikke øjne og brod