Hjem |  Forum |  Kalender

Afsnit 10

Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11   Afsnit 12     Afsnit 12  

Mange regner den sydvestlige del med Dingle halvøen som Irlands smukkeste. Vi tror dem. Vi var på sightseeing helt ude vestpå ved Slea Head, herude hvor Europa slipper taget og hvorfra der er over 2000 sømil til nærmeste land. En voldsom og dramatisk natur, hvor den store Atlant hamrer ind på klipperne, dybt, dybt nede. Vi kørte op til Brandon Creek, hvor en smal kløft som en naturhavn skærer sig ind mellem 40-50 meter høje klipper. Et meget spændende sted. Her skulle der natfiskes efter conger. Vi ankom en time før solnedgang. Mens der blev rigget til begav Ivar sig op over klipperne for, at se solen gå ned i havet. Et fantastisk syn, da de sidste stråler farvede klipperne og bjergene i baggrunden røde. Svært at løsrive sig fra. 

Vejret skifter ofte lynhurtigt. Hvis man er til fotografering er rådet: Skyd først, spørg siden. Om et øjeblik er det måske for sent. Til gengæld skinner solen måske ovre på den side af bugten. Det er mildt og frodigt og grønt overalt på denne tid af året, her hvor man har Golfstrømmen lige uden for døren.

Ud på natten fik Peter W hug af et monster på næsten halvanden meter, tyk som en hegnspæl. Man ryster lidt på hænderne, når man lægger sig på knæ lige foran den og tager et nærportræt af bæstet. Sikke et gab, sikke nogen bisser. Godt den sov. 

 

Halvøen er nærmest delt af Mount Brandon, 952 meter over havet. Man kommer op over via Connor Pass, smal snoet bjergvej, hvor to biler kun enkelte steder kan passere hinanden. Det kræver en sikker hånd på rattet. Fra toppen af passet har man en fantastisk udsigt over Brandon Bay mod nord og Dingle Harbour mod syd. Hvis skyerne da ikke kommer rullende ned over bjerget i vinduesviskerhøjde, så man ikke kan se en hånd for sig.

Vejene herovre er et kapitel for sig. De har kun to hastighedsbegrænsninger: Hurtig og mægtig hurtig. Lidt tilfældigt, som om man har taget det skilt, der lå øverst i bunken. Uhyggeligt smalle og snoede mange steder, omgivet af levende hegn og stengærder, møjsommeligt rejst af bønderne gennem hundreder af år. Men smukt, smukt, med grønne bjerge og dale og vandløb og hyggelige småbyer med stenhuse malet i alle farver. Her kan man pludselig se sig omgivet af en flok på flere hundrede får fulgt af hyrden og hans hunde, Border Collies, rene vilddyr.

 

  

           Brandon Creek                              If you ever come across the sea to Ireland....

   

             "Den grønne ø"                       Peter W's havål på 1,47 m  og 6,5 kg

                   

                              Natteholdet                                    Får får fuldt stop, bæh