Hjem |  Forum |  Kalender

Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11   Afsnit 12 

Afsnit 6:

 

Peter W og Arne havde flere gange med et drømmende udtryk i øjnene fortalt om et sted de havde set, da Nissebanden var afsted i foråret 2004. En lillebitte havn med en lillebitte pub med en lillebitte bænk, hvor man kunne sidde med en lillebitte Murphys og se ud over Brandon Bay.

Nu skulle det opleves. En gammel morlil serverede øllet og vi satte os udenfor på bænken og nød synet over den lille havn. Nå ja, havn og havn. En 25 meter lang stenmole, der gav lidt læ for Atlanterhavet. Der var kun plads til én fiskerbåd ved lavvande. Det var lige før kølen skrabede på bunden. Man lossede sin fisk og sejlede ud igen. Ren idyl. Og som øllet dog smagte.

Derfra kørte vi lidt længere nordpå op til Brandon Point, et mægtigt forbjerg med en skræmmende højde lodret ned i havet. Svimmelhed, gå væk.

Nu var det blevet tid til dagens fiskeri. To mand slog sig ned i en lille vig med sand omgivet af klipper. De tre andre begav sig op over markerne med græssende får og køer og øh, en tyr. Den værdigede os ikke et blik. Det er nu dejligt at se, at herovre klarer kvæget selv kvægavlen. Det må også være rarere end dyrlægens kolde glasrør.

Nedenfor marken var der en forreven kyststrækning, der med lidt god vilje bød på lettere rock fishing. Folkene der var af sted til Skotland i 2003 ville have trukket hånligt på skuldrene og sagt, rock fishing, her? Næ, så skulle I have været på Mull of Galloway. Kom til Skotland, min far.

Solen skinnede, man kunne ligge på ryggen og se på drivende skyer, mens stangspidsen nikkede dovent og ikke fangede en skid. Hvem gider også rejse sig og hale fisk ind.

Dagen gik og det blev tid at pakke grejet sammen og finde to-mandsholdet. Tyren og hans tøser var pludselig kommet betænkelig tæt på. Måske ville den opfatte Thors spændstige drengekrop som en rival, den skulle prøve kræfter med. Den havde jo både hjemmebanefordel og supporters i ryggen. Det er nu ingen skam, at gå en omvej på nogle få hundrede meter. Vi er surfcastere, ikke tyrefægtere.

Da de to hold var sammenført blev fangsterne talt op og ført ind i fangstjournalen. Alle havde fisket bæredygtigt og der blev skrevet et nul. En o-dag, men ikke på oplevelser.             

 

  

        "lillebitte Murphys "                    Ud i solen                     "Land Land!!!"

  

   Langt ned        "Puha, godt jeg kun fik en cola"                 Brandon Bay

  

        Easy rock fishing             "Hva' var der nu med den knude?"       Brandon Pier