Hjem |  Forum |  Kalender

5

Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11   Afsnit 12

 

Vi fiskede på mange af de kære kendte steder fra sidste år. Et af dem var på Fenit Pier, kendt af alle Irlandsfarere. Lige så kendt er det, at vi aldrig fanger noget der. Heller ikke denne gang. Peter har engang fanget en dør fra den plads, men da man ikke kendte mindstemålet blev den sat ud igen.

 

For enden af pieren er der en lille fiskehavn samt en klippe med en statue af Brendan di Navigatio, der skuer mod vest ud over havet. Han har givet navn til mange af lokaliteterne herovre: Bjerget Mount Brandon, den berømte storm beach Brandon Bay, Brandon Creek, hvor vi fangede conger under natfiskeriet sidste år og Brandon Pier, hvor vi drak øl.

Brendan var en irsk munk, der i år 535 stod ud på en opdagelsesrejse med 60 pilgrimme fra netop Brandon Creek. Han ville se hvad der var for enden af horisonten over det store vand. Syv år tog rejsen. Hans optegnelser og beskrivelser af færden var så præcise, at man senere har kunnet bestemme hvor han mødte nyt land: Shetlandsøerne, Færøerne, Island, Grønland og New Foundland. Det sidste påstår irerne i hvert fald hårdnakket. Hvis det er sandt opdagede han Nordamerika næsten 500 år før vores egen Leif den lykkelige og næsten 1000 år før Columbus. Tag den, Juan Carlos.

Tim Severin, en gal irer, fulgte i 1976 Brendans rute for, at påvise det kunne lade sig gøre. Han byggede en kopi af en af de berømte curraghs, gælisk for, øh, en slank båd med et spinkelt skelet af træ overtrukket med skind og tætnet med dyrefedt, og sejlede indtil han nåede New Foundland

 

  

             Fenit Pier                                 Sankt Brendan                              Curragh

                           

                                      Brandon Pier                       Frokost på pier`en