Hjem |  Forum |  Kalender

9

Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11   Afsnit 12

 

Der var én vinder under vores fiskeri. Det var de store spider crabs, der huserer på nordsiden af Dingle halvøen, hvor vi boede. De største kan have en krop som en håndbold, med lange tynde ben.  De kunne finpudse en størrelse 6/0 krog i løbet af få minutter. Det skete ikke sjældent, at de ikke ville slippe agnen og blev trukket med ind på land.

Der er intet spiseligt på dem. De hører ikke hjemme her. De er en genetisk forurening. Man frygter dem, fordi de breder sig og gør skade på fiskeyngel og andet liv på havbunden og fordi de ikke har nogen fjender. Undtagen os.  De er en plage.

Peter lurede dem. Han tog indmaden ud af en hel blæksprutte, skar det tomme hylster igennem på langs til en firkant. Den rullede og snørede han stramt om maddingen, hele tobis og makrelstrimler, som en cigarmager ruller dækbladet om en havaneser. Filosofien var, at fiskene ville få duftsporet, mens krabberne kun vanskeligt ville kunne bide igennem det seje blækspruttehylster.

Måske skulle Peter have rullet det på indersiden af låret, som de cubanske skønheder gør med en fin Cohiba. Nu er Peter ikke nogen skønhed og vi var langt fra Cuba. I hvert fald var hylstrene tomme, når de blev halet ind. De lignede en slatten cannelloni uden fyld. Krabberne suttede eller plukkede simpelthen maddingen ud af enderne uden at røre resten.

Kan spider crabs ikke lide blæksprutte? Er de klogere end en dansk surfcaster? Vi ved det stadig ikke.

 

Det meste af vores fiskeri foregik på nord og sydsiden af Dingle halvøen, delt af bjerget Mount Brandon. For at komme til pladserne på sydsiden kan man enten tage den lange vej nedenom eller op over Connor Pass. Når man dykker ned på den anden side af passet breder det flotte syn over Dingle Harbour og Trabeq i det fjerne sig ud for øjnene af én. Når vi kører hjem om aftenen får vi solnedgangen over Brandon Bay. De kan noget med natur herovre

 

  

            Spider Crab                                                Vejen går over Connor pass

  

           Flying Tobis                            Værelse med udsigt