Hjem |  Forum |  Kalender

11

Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11   Afsnit 12

 

Efterhånden som denne lille beretning om en fisketur skrider frem vil man undre sig over, at den handler meget lidt om fisk og drabelige fangster. Som det vist er nævnt fangede vi ganske simpelt ikke særlig meget. Der skulle åbenbart, om ikke lig, så øl på bordet, før der skete lidt.

Den forklaring vi oftest hørte fra de lokale var, at man før vi kom havde haft seks uger med regn og kulde. Nedbøren fra bjergene havde strømmet ud i floderne og fjordene og fortyndet saltindholdet, så fiskene var flygtet. Eller, vandet var for varmt, for koldt. Vi var kommet for sent, for tidligt. Måske. Irerne er lige så gode til at finde på undskyldninger, som en dansk lystfisker. Them om that, som vi siger.

Hvad gør en surfcaster når han opdager, der ikke er nogen fisk? Han begynder at øve sig i langdistancekast .

Bent der altid havde lidt af multifobi og sværget til sine fastspolehjul, var af Århusdrengene blevet overtalt til at købe en Ambassadeur Mag Elite 6500. Han havde prøvet et enkelt kast med Ivars på den sidste dags fiskeri året før. Det havde resulteret i et overløb, som det netop var lykkedes at rede ud, inden vi skulle af sted denne gang.

Nu opdagede vi, at Bent stod og kastede kun med loddet monteret på slaglinen fordi, som han sagde, han havde en knude 120-30 meter inde på spolen. Den ville han absolut forsøge at nå forbi før han pakkede sammen. Tænke sig, at kaste uden forfang og agn bare for at kaste. Så er det ikke kun os andre, der er tossede. Bent havde fået multititis, en kronisk lidelse, der ikke findes nogen kur imod.

Ivar foreslog ham at prøve med hjulet monteret i bunden. Det skulle så igen af en eller anden grund foregå med Ivars stang og hjul. Det resulterede i et mægtigt overløb, som han så igen har et helt år til at rede ud.

Fiskeriet her kan være hårdt arbejde for grejet. Peters Ambassadeur knasede stygt, når han drejede på håndtaget. Om aftenen blev det skilt ad og åbenbarede de smukkeste gyldne spåner. Det viste sig, at være rester af det totalt kværnede messinggear. Det er ikke alt guld, der glimrer.

                                                

  

                                                            Hver mand sin stil

                         

                            Spooky? De`bare Bent                        Peters jul