Hjem |  Forum |  Kalender

             Peter, Thor og Arne i Irland 2016        Afsnit 1

   Læs og se billeder fra deres super tur, ved at trykke på nedenstående tekster

  Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

  Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11        

    

Peter W og jeg (Arne) har i flere år talt om at tage en tur tilbage til det elskede Castlegregory, Irland. Endelig var det muligt her i 2016, hvor Thor gerne ville med, så vi var tre mand. Da både Peter og jeg er pensionister, snakkede vi om at vi ligeså godt kunne tage tre uger derovre, og det var Thor med på så det blev det. 

På tidligere ture tilbage i 00 erne, var vi så heldige at Peter havde mulighed for at sende grej i forvejen til rimelig priser, men den mulighed har vi ikke mere. Dengang rejste vi med Ryan Air fra Kbh. / Tirstrup til  Stansted, og derfra til Kerry, dejlig tæt på Castlegregory. Men i dag er det møg besværligt at rejse med Ryan Air med meget bagage. Så vi valgte at rejse med SAS fra Kbh. til Dublin, og køre ned til Castlegregory. Ved SAS må man have 23 kg bagage med på billetten + vi købte så en ekstra bagage til 190 kr hver vej, som også måtte veje 23 kg. Det blev  vores stangrør, som max. Var 230 cm. Vi proppede, så meget grej i rørene som vi kunne, + resten i vores almindelige Ind tjekkede bagage.  Vi havde al vores grej med til tre stænger + stangstativ, hjul og alm. grej, der var måske lidt overvægt, men det gik uden problemer. Vores håndbagage var rygsække, som fungerede som fisketasker i Irland, hvilket gav en rigtig fin duft af Irland på vej hjem, efter3 ugers fiskeriJ

Det havde ikke været muligt at få fly fra Tirstrup til København, så Peter og jeg tog toget fra Aarhus, og Thor stod på i Odense.

Man skal være rigtig obs når man selv tjekker bagage ind i Kastrup. Vi stod og fumlede godt i det med selve indtjekningen, men heldigvis kom der en sød dame og hjalp os. Vi mente alt var helt ok, og gik ned til speciel bagage indleveringen med vores rør, inden vi indleverede resten. Big mistake…. Vi skulle selvfølgelig bare havde indleveret ved normal, og derfra var vi så blevet sendt ned til special bagage med vores rør. Heldigvis var der en vaks medarbejder, der undrede sig lidt over at Peters rør skulle til Hongkong?????? Ville Peter nu ikke med til Irland? Nå men vi fik det hele ordnet, tak til de vakse SAS medarbejdere, alt blev ok, Peter og hans rør kom med til Dublin.

Bil:   

Peter havde gjort et godt forarbejde med at finde en bil hvor vi kunne have vores rør. Det blev en stor stationcar, her en Hyundai I 40, hvor der var fint plads til rørene, når den ene del af ryggen af bagsædet blev lagt ned, og der var fint plads til os tre.

Sådan en fin ny bil har det med at bimle og bamle for alt muligt forskelligt, så der blev bandet noget i starten, indtil vi havde vænnet os til den

Turen fra Dublin til Castlegregory er ca. 350 km. Hvor den største del er motorvej + god hoved vej. Det tog lidt over 4 timer, incl. Pause, at køre strækningen. Det er kortere tid end vi plejede at vente i Stansted.

Bilen en Hyundai i 40 Vores hus Vores hus

Vores hus.

Vi ville gerne have et hus i landsbyen Castlegregory, som vi tidligere har haft. Desværre er det hus vi lejede ikke til udlejning mere, så jeg havde fundet et i en bebyggelse kaldet Station Hause, med tre soveværelser, som passede til os, og med 500 m op til det lille lokale supermarkede og lidt længere til de gode pubber, med max 800m til Natter Jack (kendt pub/restaurant).

Så sent som dagen før vi tog af sted, måtte jeg ringe til ejeren af huset for at høre om vi havde en aftale, da han ikke havde sendt noget som helst om betaling eller lejeaftale. I telefonen svarede Joe ”selvfølgelig har vi det, døren er åben og nøglen sidder indvendigt, og så finder vi ud af noget med betalingen, når i er herovre”. Det var hvad vi gjorde, og det fungerede fint, rigtig Irsk ;-) Jeg havde dog for en sikkerheds skyld sikret mig at der var andre steder vi kunne leje, hvis nu der skulle være problemer.