Hjem |  Forum |  Kalender

                  Peter, Thor og Arne i Irland 2016         Afsnit 2

   Læs og se billeder fra deres super tur, ved at trykke på nedenstående tekster

  Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

  Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11

Vi ankom sent søndag aften. Mandag morgen gik Thor hen til det lokale supermarked og handlede ind til morgenmaden, som helt i tråd med tidligere besøg, var bacon og æg. Derefter kørte vi ind til Tralee, hvor vi handlede stort ind. Desuden var vi hos isenkræmmeren, hvor vi købte en spand til hver mand + køleelementer. I Irland findes stadig isenkræmmere som herhjemme i gamle dage, de har alt muligt uden at vide hvad de har, altid spændende at komme ind og lede. Derefter kørte vi ud til Landers (Stor sportsforretning med grej + agn) hvor vi købte masser af frosne makreller, tobis, og lidt pelar crabs til de næste dage, og selvfølgelig hørte de seneste rygter om fangster, som ikke var særlig opløftende, altså lidt som ”as usual”. 

Vi brugte hele eftermiddagen på at få alt vores grej gjort klar. Det foregik ude i den lille gård der var med til huset. Thors og mine stænger stod op af have muren, hvor der kom en lille nysgerrig rødhals, og hoppede rundt. Vi blev hurtigt enige om at hvis den hoppede op på stængerne, måtte det betyde fiskelykke, og minsandten om ikke den gjorde det, både Thors og mine, stille jubel - så vi ikke skræmte den væk J. Den og andre fugle var faste stamgæster i haven, så de fik alle krummerne resten af ferien. Sidst på dagen besluttede vi at fiskeriet først skulle starte tirsdag.  Vi gik en tur, først hen på Fitzgerald (Pub), med et par øl og en enkelt Paddys, hvorefter vi ville hen på Natter Jack, men ak der var lukket et par dage for ombygning. Vi erfarede senere at der var kommet nye ejere til, og niveauet var ikke som førhen, ingen lokal irsk folkemusik, kun en løsgående guitar spiller som bestemt ikke var værd at bruge sin tid på.  Så vi gik hjem til lidt hjemlig hygge.

Første fisketur skulle, som traditionen byder, starte på Trench beach, den lokale strand. Dejligt sted med udsigt til Mish mountains. Vi startede for faldende vand, og fiskede til et stykke tid efter lavvande. Ved helt lav vand, dukker der nogle trærødder op, som er vokset ind i sten og andet. De er oven vande i en time inden de forsvinder igen. De må være meget gamle, og der må have været nogle store forskydninger, siden de nu ligger 3-4 meter under højvandsmærket. Men ingen fisk, så vi besluttede at tage en tur over til Derrymore, neden for P-pladsen, og håbede på bedre held der. Det var 100% bedre, det blev til en enkelt Pighvar til Thor, inden vi listede hjem.

Så er der handlet Ja, ja Bacon og æg...... Klargøring af grej

                   Roedderne er oven vande Så er der endelig gang i fiskeriet på Trench beach Thor med turens første fisk, og Thors første Pighvar nogensinde. Derrymore