Hjem |  Forum |  Kalender

                  Peter, Thor og Arne i Irland 2016      Afsnit 10

   Læs og se billeder fra deres super tur, ved at trykke på nedenstående tekster

  Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

  Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11

 

   Det var torsdag, vi skulle hjem i weekenden. Vi var ved at være mætte af fiskeriet, men Peter kom med forslaget om at vi skulle gå turen ud på spidsen af Derrymore Island. Han havde ellers været ret betænkelig ved det, på grund af hans knæ, da vi tidligere havde talt om det. Vi pakkede grejet, så let som muligt, da der er ca. 3,7 km at gå fra P. pladsen, hver vej. Vi startede fra P. pladsen ca. 2 timer før lavvande, så vi endte med at starte fiskeriet ca. en halv time før laveste vand. Vores håb var at fange en af de store sting ray, som vi havde hørt så meget om, eller i det mindste fange nogen af de flotte undulate rays.

Kort efter var der ivrige ryk i Min ene stang, den kom nemt med ind, og var en lille sting ray (49cm), som havde kroget sig selv ved halen. Vi var blevet advaret om de små stingray, da de pisker voldsomt med halen, og kan nå frem over hovedet. Ikke fordi det er en voldsom pig, men bliver man stukket, er den fyldt med bakterier, så et sår kan tage meget lang tid om at hele.

                  Afmontering -  Farvel - svøm ud og bliv rigtig stor til vi ses næste gang

Nu skulle der fanges store fisk, ”Thor er det ok at jeg bruger en halv makrel af fælles agnen, til at fange en Tope” spurgte jeg, ”det er helt ok” grinede Thor. Ud kom den med en pully / pennelrig, med str. 6 krog.

Lige pludselig var der vild opstandelse ovre ved Thor, det rykkede vildt i en af hans stænger, han nåede lige at få fat i den inden stativet væltede…… s….. den røg bare af krogen. Han nåede knap nok at få den sat på plads igen, før der var vildt hug på den anden. Han tog stangen, fisken bare trak og trak, Thor kunne ikke holde stangen, men inden han nåede at få justeret bremsen så……. S…… der røg linen. Luften var bare helt tyk ovre ved Thor J. Vi talte meget om hvad det kunne have været, og vi hælder mest til at det har været en stor stingray, for som vi har hørt, så trækker de bare som et lokomotiv. Stor skam at vi ikke så hvad det var.

Mish Mountain til Fenit

Jeg havde klog af Thors skade, husket at sætte knarren til, og justeret bremsen. Men nu skulle der også fotograferes, da det var en af de stille dage, spejlblank vand og helt fortryllende skyer og stemning. Lige pludselig vågnede jeg op ved at Thor råbte "der er fisk på din stang, den tager udløb". Kameraet kom i lommen, og mig hen til stangen, Thor havde ret, der var op til flere udløb. Jeg tog stangen, slog knarren fra, og justerede bremsen. Fisken svømmede fra side til side, tog små udløb. Beslutningen blev at prøve at presse den lidt, jeg tænkte på hvor godt den mon var kroget. Den kom ret nemt med indad, men svømmede stadig fra side til side, så vi var over bevist om at det ikke var en rokke. Pludselig blev der voldsom plasken ca. 50 m ude, og vi begyndte at fornemme at det var en Haj. Nu pumpede adrenalinen rigtigt.  Det gik rimelig hurtigt med at få den indad, og da den kom ind på det lave vand, sprællede den så meget, at vi ikke længere var i tvivl om hvad det var, en Tope!!!!  Da den var kommet så langt ind at der ikke var vand nok til at den kunne svømme, gik krogen løs, panik, jeg smed stangen, gik ud og tog den om halen, hev den ind på det tørre. Det var bare helt vildt, Tope på 11,5 kg og 1,36 m lang. Det var lige pludselig mange års drømme der gik i opfyldelse. Tænk sig alle de gange vi har stået og kastet store agn ud og drømt om at fange sådan en bandit, ja og hjemme har vi endda arrangeret specielle ture til vestkysten for at fange en, så endelig kom haj skjorten til sin ret, godt jeg havde den på den dag;)

 Flot Tope 1,36m og 11,5 kg Den vildt glade fanger, med fangsten

Efter måling, vejning og fotos blev den genudsat. Efter lidt tid hvor den sundede sig, svømmede den stille og roligt ud igen. Det var mere end man kunne sige om fangeren, jeg brugte en times tid på at blive mig selv igen. Stor stor oplevelse.

I mellemtiden var strømmen ind blevet kraftig, og med masser af skidt i vandet, som gjorde det umuligt at fiske. Vi prøvede ca. 300 m længere inde af stranden, men det var ikke bedre, så vi pakkede sammen og gik turen tilbage. Vi gik i alt 8,1 km.

Det blev sidste fisk, og sidste fiske dag på turen, vi var mætte af fiskeri.