Hjem |  Forum |  Kalender

                  Peter, Thor og Arne i Irland 2016       Afsnit 3

   Læs og se billeder fra deres super tur, ved at trykke på nedenstående tekster

  Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

  Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11 

 

Næste forsøg skulle være i Tralle Bay, ved Spa hvor det er muligt at fiske 2 timer før og 2 timer efter laveste vand. Årsagen er at fiskene, her rokker, går ude i en kanal, og det kun er muligt at kaste derud i den periode. Vi var her sidst i 2007, hvor vi ikke fangede noget, hvad vi heller ikke gjorde den her gang. Sidst vi var her, var der en ”fin” bil på stranden, hvor man kunne sidde og drømme sig til en tur i åben bil. Men ak undervogns behandlingen var desværre ikke blevet vedligeholdt, så der var ikke meget tilbage af den.

Spa - (Peters Ø er i baggrunden) Ak - resultatet af dårlig undervognsbehandling (se beretning fra Irlandsturen 2007, afsnit 10) Peters dogfish - turens første - Fenit pier

Vi kørte efterfølgende hen på Fenit Pier, for her måtte vi da kunne fange fisk. Helt rigtig, Peter landede den første dogfish (småplettet rødhaj). Thor havde været inde på hjemmesiden og set rekorderne for fisk fanget i udlandet, og underligt nok er der ikke noteret nogen for Dogfish, så den blev målt og var så indtil videre klubrekord. Thor fangede ingen fisk, men et monster af en Spidercrab, 1,8 kg. Han tog den med hjem, for vi ville prøve at koge den, idet vi vidste at der faktisk eksporteres mange af dem til Spanien og Frankrig fra området. Den kunne lige være i den største gryde vi havde, men på grund af den store masse den havde, kunne vi ikke holde vandet kogende, så det blev ikke helt vellykket, men kødet fra kloen smagte fint.

                  Monster crab 1,8 kg Fenit Pier - Lygtepælene er fjernet, siden vi var der sidst Kogfning

Vores drømme strand Trabeq* skulle selvfølgelig også prøves. Vejret var rigtig flot, og næsten ingen vind. Da vi kom, var der stor opvisning af sulerne der dykkede, mellem 1000 og 500 m ude, det er altid en oplevelse at se dem igen. Fisk nåh ja, jeg fangede en lille pighvar, det var alt. Men vi havde haft en rigtig super dag på stranden. På vejen hjem var vi lige inde på 7 Hogs og få en af deres lækre Burgere, med ost og Bacon, og dertil deres hjemmelavede pommes, rigtig mums, som Thor siger.

Dingle Harbour sydsiden. Her har vi tidligere fanget mange Thornbacks (søm rokker). For at komme dertil skal man gå ca. 500 m ned ad en overbevokset sti, der samtidig er afvandings kanal, når det regner meget. Turen ned går nemt, men på turen op pustes der rigtig meget, god træning;) Fisk blev det ikke til, men Thor er jo god til at fange andet end fisk, så han landede en stor søstjerne. Vi snakkede om at vi syntes der var mange alger / tang på bunden, om det kunne skyldes at der var meget udledning ovre fra Dingle (Byen) så der er for meget næring i den lukkede bugt, som holder fiskene væk.

 Vores elskede Trabeq - altid et skønt gensyn Arnes første fisk på turen Thors søstjerne

*) "vores" lille strand, kalder vi Trabeq, som vi oprindelig så på et vejskilt. Men Trabeq betyder faktisk lille strand,  på det Irske. Det rigtige navn på stranden er Tra Chathail, men vi kalder den stadig Trabeq;)