Hjem |  Forum |  Kalender

Afsnit 6.

Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11   Afsnit 12   Epilog

 

 Vi tørstede efter fisk. Dem skulle Dingle Harbour på sydsiden af halvøen give os. Den har gjort det før. På med den prikkede bjergtrøje og op over Mount Brandon ad det snævre Connor Pass. Vi kan vejen i søvne. Hej, hvor det gik.  

Når vi før har fisket der, har vi vandret to kilometer henover havbundens ujævne klippestykker ved lavvande. Ved højvande sniger vi os helt op ad klinterne bag os så højt vi kan komme. Hårdt arbejde. Sidste år fandt vi en ganske smal overbegroet sti, der førte ned til vandet. Laangt ned! Det lignede indgangen til en jungle. Og vi skulle også op igen med det tunge grej. Den tid den sorg. 

 

Der var et vældigt leben med hvirvler i vandet og halefinner, der stak op blot ti meter ude. Vi opdagede det var multer, der uforstyrret suttede alger af stenene. Store krabater på 3-4 kilo. Men hvordan kaster man kort med en 13 fods surfstang? Hjulet når dårligt op i omdrejninger, før det skal stoppes igen. Det kræver en hurtig tommelfinger. Arne ofrede håbefuldt noget af sin madpakke som forfodring. Uden held, selvfølgelig. Det ville ellers have kommet på alverdens fiskemagasiner, hvis han havde fanget umulige multer på det grej.

En af mændene fyrede en hammer af en herreløs pendul af. Uden kontakt til slaglinen og den knækkede rig strøg loddet som et lavtgående Stingermissil tæt forbi Ivar, så det gav et sus i luften og slog med et smask ned i klipperne. Hovsa! Det var tæt på. Måske man skulle overveje, at dyrke noget mindre farligt. Cliff hanging eller bungy jump med husholdningselastikker for eksempel..     

Lettere rystet begav Ivar sig langt udenfor rækkevidde, helt ud for enden af stranden til indsejlingen af bugten. Herude kredsede turbådene fra Dingle rundt for, at få et glimt af den vilde delfin, der har holdt til der siden starten af firserne. Én delfin, ha! Sidste år havde vi halvtreds to meter under os, ganske gratis.

Opturen gennem junglen blev præcis så varm, som vi havde ventet. Peter og Arne, der begge er nybagte ikkerygere holdt flere pustere. Lungerne ved det nok ikke endnu.

Vi havde stadig ikke fanget fisk.    

 

    

               Nedgang                          Mange kast, nul fisk                     Jungledyret

                                  

                                                 Dingle Harbour                 Dingle City